Top 10 woonkamers van deze week (#7)

Top 10 woonkamers van deze week (#7)

Housify publiceert iedere week de top 10 favoriete woonkamers. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse huiskamers om inspiratie op te doen.

Tip!

Zie jij een leuk product op de foto? Wij hebben op alle foto’s producten uitgelicht zodat jij gelijk meer informatie over dit product kunt vinden.

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Just_mai_self______

Via: @just_mai_self______

“We hebben dit nieuwbouwhuis 9jaar geleden gekocht en in het begin waren het vooral veel witte tafels en kasten, en kon me draai in het interieur nog niet echt vinden. Strak was het wel, maar nog geen sfeer. De meubels die er later zijn gekomen, geeft vooral veel design weer in het ontwerp.

De tafel is een zelf bedacht ontwerp en op laat helemaal laten maken bij een houtbedrijf. Het heeft stalen poten en het blad van massief houten eiken balken. Heerlijk groot en met 8 man kan je heerlijk tafelen”

Westwing

Inspiratie van Jassie_at_home

Via: @jassie_at_home

“‘Thuisgevoel’

De basis van ons interieur omschrijf ik als ‘landelijk’. Met stoere en industriële elementen hebben wij ons huis eigen gemaakt. Ik hou er van om te spelen met de accessoires die we in de loop van de jaren hebben verzameld. Heerlijk om steeds weer nieuwe hoekjes te creëren, waardoor je een hele andere sfeer krijgt in huis terwijl de basis hetzelfde blijft. Overal in huis zijn blauwe accenten terug te vinden. Ik vind het een rustgevende, stoere kleur waar je veel kanten mee op kan.
Instagram is een grote inspiratiebron waar ik veel ideeën op doe. Overigens vind ik de grootste inspiratiebron de omgeving om mij heen. Ik kan ergens door een stad of landschap lopen en denken: “Ja! Dat vind ik tof!”

Een huiselijke sfeer waarin ik echt het ‘thuisgevoel’ heb, vind ik het belangrijkste aan een persoonlijk interieur. ”

Inspiratie van Home.sha

Via: @home.sha

“Mijn inspiratie haal ik vooral uit IG en diverse woonbladen, zoals de VT wonen vind ik vooral erg leuk. En als ik iets maak vind ik pinterest ook heel leuk. Ik vind DIY heel leuk maar vooral als het niet te ingewikkeld is en wel een groot effect heeft :)”

Inspiratie van Marie.enzo

Via: @marie.enzo

“De inspiratie voor onze woonkamer / huis komt eigenlijk overal en nergens vandaan. Toen we hier 8 jaar geleden kwamen wonen, hebben we de meubels voor de woonkamer vanaf de flat van mijn man meegenomen. Dit was niet allemaal mijn smaak, dus zo langzaamaan vervangen we steeds iets.”

Inspiratie van Karinvanhaasteren

Via: @karinvanhaasteren

“Deze bank heeft al 3x een andere ‘look’ gehad. Met verschillende hoezen creëer ik steeds een andere sfeer in huis. Ik denk erover om binnenkort een lichtgrijze hoes te kopen. Die veranderdrift heb ik altijd gehad, maar sinds Instagram is het wel erger geworden. Super blij ben ik met onze zelfgemaakte salontafel. Een steenschot met wielen van de bouwmarkt. Ik verander ook regelmatig met een ander vloerkleed.”

Inspiratie van Bea_kroeze

Via: @bea_kroeze

“Onze woonstijl is fris, vrolijk en kleurrijk. Bij ons staan tweedehands aankopen, erfstukken, rommelmarktvondsten en designklassiekers door elkaar. De basis – vloeren, muren en plafond – is fris wit. Kleur voeg ik toe met een paar kleurknallers van meubelstukken, accessoires en bloemen.

Wooninspiratie haal ik overal vandaan, bijvoorbeeld uit woonbladen, van blogs, Instagram, Pinterest en tijdens reizen.”

Inspiratie van lhkphotographydesign

Via: @lhkphotographydesign

“Ik houd erg van natuurlijke materialen en ben fan van wit, grijstinten en lichte kleuren met hier een daar een zwart detail. Toen een tak in de voortuin zo begon uit te steken dat het bijna gevaarlijk werd voor voorbijgangers, heb ik de tak afgezaagd en in de woonkamer neergezet. En zo staan overal in huis grote takken (het merendeel komt van het strand) met aan sommigen een lampje of een bouwlamp.
Inspiratie haal ik voornamelijk uit woon- en lifestylebladen en van Instagram, maar ook uit de natuur en woonwinkels. Verder zetten we vooral dingen bij elkaar die we mooi vinden en hebben we denk ik niet één bepaalde stijl.”

Westwing Home and Living

Inspiratie van Liefs_yvon

Via: @liefs_yvon

“Maar wat ik kan vertellen.. Ik mag me graag laten inspireren wat m’n interieur betreft, ik zie telkens weer wat leuks !

Ik houd van contrast qua kleuren, zoals een grijze muur tegen een witte en ik houdt niet van het steriele witte bijvoorbeeld.”

Inspiratie van Frisse_moodinterieur

Via: @frisse_moodinterieur

“Ons interieur heeft de afgelopen tijd een complete metamorfose ondergaan. Na een landelijke stijl te hebben gehad zoeken we het nu in een mengeling van industrieel, modern, vintage en Scandinavisch. En dit past zoveel beter bij ons! Ik hou ervan om kleur in het interieur te brengen door middel van bloemen en accessoires. Na een dag hard werken ploffen we weer fijn op onze hoekbank met de gezellige kussens. Het kleed heeft een leuke vintagelook en samen met de gloednieuwe salontafel in industriële stijl krijgt het een speels effect.”

Inspiratie van Dunswereld

Via: @dunswereld

“Ik zou mijn inrichting stoer, eenvoudig en eigen willen noemen. Vooral ‘eigen’ omdat alles door mijn handen is gegaan voor een kleine verandering. De kussen zijn allemaal zelfgemaakt. Of gebreid of genaaid vanuit een lap stof, binnenvoering van een oude jas of geverfd. De vachten en het krukje (welke ik opgeschuurd heb) komen van Marktplaats. De grote vaas komt uit de Kringloop heb ik geverfd in een kleur die ik speciaal heb laten mengen. De zwarte kist is een erfstuk uit de familie en heb ik met afbijt afgekrabd om een ‘oude’ look te krijgen. Het plankje boven de bank heb ik bij een vriendin uit de tuin gebietst en met touwen opgehangen.”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen woonkamer inspiratie in!

Volgende week zelf in de top 10 woonkamers staan? Stuur dan een foto van jouw woonkamer naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!