Top 10 woonkamers van deze week (#22)

Top 10 woonkamers van deze week (#22)

Housify publiceert iedere week de top 10 favoriete woonkamers. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse huiskamers om inspiratie op te doen.

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Home_by_jo

@home_by_jo

Via: @home_by_jo

“We wonen nu ruim 2 jaar in ons nieuwe huis! De kleur op de muur heeft lange geduurd voordat ik wist welke het werd. Ik wilde namelijk direct het gevoel hebben dat ons huis een thuis. Dat warme welkom gevoel. De bank is een erfstuk van de overleden tante van mijn man. Het boomstammetje komt bij mijn zusje, die in de Polder woont, vandaan. Ik hecht veel waarde aan familie en omdat mijn zusje zo ver weg woont heb ik haar toch een beetje in de buurt. Ik hou van neutrale, natuurlijke kleuren zodat het huis een bepaalde rust uit straalt! Mijn inspiratie haal ik voornamelijk van Instagram en VTwonen, en daar geef ik dan mijn eigen twist aan.”

Westwing

Inspiratie van Followinterieurstyling

@followinterieurstyling

Via: @followinterieurstyling

“Eindelijk van een appartement naar een eengezinswoning. Alles gebeurde in een periode van 3 maanden. De ruimte is lang en smal. Aangezien ik zelf werk in de woonbranche had ik mijn zinnen gezet op een elementenbank. De bank moet een eye catcher zijn. Vandaar de verschillende kleuren combinatie. Verder hebben we de basis rustig gehouden. Ik verander namelijk wel eens van accessoires. Met natuurlijke materialen en gezellige frutsels..( kussens, plaids, fotolijsten) wordt alles één geheel. Een sfeer waar wij ons beide helemaal in vinden.”

Inspiratie van Wonenaandemadelief

@wonenaandemadelief

Via: @wonenaandemadelief

“Een elementenbank is handig omdat je wisselende settings kan creëeren. De vloer lijkt een gietvloer maar is het loft laminaat. We zijn er nog elke dag blij mee.”

Inspiratie van In_a_house

@in_a_house

Via: @in_a_house

“Ik hou van een mix van stijlen, en vind wit wonen erg mooi maar te clean voor mijzelf; dus voeg ik bruin en zwart en hout toe om het wat ‘stoerder’ te maken.De bank is al een oudje maar is net als een ouwe leren jas…hij wordt steeds mooier! Onze eetkamertafel was ooit koloniaal maar door hem zelf te schuren ziet hij er nu wat stoerder uit.
Verder haal ik mijn inspiratie uit van alles.. Instagram,woonbladen,mijn werk als interieurstyliste en ook door vooral regelmatig de stad in te gaan en daar rond te kijken. Vind veel leuk maar geef er altijd mijn eigen draai aan.”

Inspiratie van Marrax_home

@marrax_home

Via: @marrax_home

“Ik ben altijd bezig geweest met interieur, daarom volg ik sinds kort ook binnenhuisarchitect en interieurstyling. Ik verander vaak m’n huis met kringloopvondsten, om zo zelf creatief aan de slag te gaan. Inspiratie haal ik via bladen, online, pinterest en instagram natuurlijk.”

Inspiratie van M_arieke_

m_arieke_

Via: @m_arieke_

“Stoer en industrieel, dat is de stijl die ik mooi vind! Strakke lijnen en materialen als hout en metaal vind je terug in ons interieur waarvan de basis wit, zwart en grijs is. En foto’s, uiteraard in zwart-wit, mogen ook zeker niet ontbreken. Eigenlijk ben ik altijd bezig met het interieur; het wijzigt dan ook regelmatig! Inspiratie doe ik voornamelijk op via Instagram, Pinterest en vtwonen. Maar de ideeën komen ook door gewoon goed om me heen te kijken op straat, in winkels en in restaurants. Er is zoveel moois om door geïnspireerd te raken!”

Inspiratie van Noenie_home

@noenie_home

Via: @Noenie_home

“Sinds iets langer dan een jaar wonen we in dit appartement in een oud schoolgebouw en onze woonkamer is dan ook een heus klaslokaal. Met het plafond op ruim zes meter hoogte is zoiets als de muren verven een hele klus. Daarom hebben we ervoor gekozen om slechts de helft te verven en dat pakte eigenlijk wel goed uit, het brak de ruimte wat. Door een kleurtje op de muren en gordijnen te plaatsten werd de hoge ruimte ook meteen een stuk gezelliger.
Inspiratie haal ik uit woon-programma’s en bladen, Instagram en Pinterest. Ik ben graag te vinden in kringloopwinkels en bij rommelmarkten. De spullen die ik daar vind knap ik dan op en combineer ik het liefst met nieuwe spullen, zodat het er lekker fris uit ziet. Ik vind het leuk om dingen zelf te maken, zo werd onze nieuwe bank een stuk persoonlijker met mijn eigen gemaakte kussentjes erop!”

Westwing Home and Living

Inspiratie van Bijnetje

@bijnetje

Via: @bijnetje

“Na een complete verbouwing van ruim 6 maanden zijn wij 1.5 jaar geleden verhuisd naar deze prachtige jaren ’50 2 onder 1 kap woning. De “oude” meubels worden langzaam aan vervangen door nieuwe die meer bij onze stijl van “nu” passen. We houden beide van de scandinavische stijl, natuurlijke materialen en met een stoere touch. Blij word ik van onze zithoek, met daarin het op maat gemaakte tv meubel met opbergruimte voor het speelgoed van de kinderen en de heerlijke bank.”

Inspiratie van Vierjehuis.nl

@vierjehuis.nl

Via: @vierjehuis.nl

“Onze woonkamer wisselt voortdurend. Als vriendinnen komen eten dan verbazen ze zich telkens weer over ons nieuwe interieur. Terwijl het meestal helemaal geen grote veranderingen zijn, het zit ‘m bij ons echt in de details en accenten.
Ik geloof dat mijn favoriete items op de foto de poef en de kinderstoel zijn. De poef die schuift het hele huis door, omdat hij altijd gezellig staat en ik zit er lekker laag op als ik met m’n zoontje speel. Op de poef zit toch net even lekkerder dan de houten vloer 😉 Van de Hema voor een paar tientjes. De kinderstoel komt van de Woonfabriek; daar ben ik ook super blij mee. Deze houten stoel staat stevig op z’n pootjes en ziet er stijlvol uit. Met al dat plastic kinderspul maak je mij niet blij. Naast mooie meubels en accessoires hou ik erg van DIY projectjes. De boomstammen in de hoek heb ik van de gemeentewagen afgehaald toen ze aan het snoeien waren. Nu met een paar gezellige tape’jes er om heen en een lantaartje eraan staat het heel vrolijk in het hoekje.
Ook het witte tafeltje dat je linksvoor ziet staan is een DIY projectje geweest, ’s avonds van straat geplukt; likje verf erover heen gehaald en nu heb ik er al jaren plezier van.”

Inspiratie van Mamavansofia

@mamavansofia

Via: @mamavansofia

“Ons huis heeft een landelijke inrichting met smaak naar eigen idee. Zo hebben we onze salontafel op maat laten maken bij een meubelmaker die met oud steigerhout werkt. Onze bank ligt/zit heerlijk! Voorheen was ik nogal bang dat hij snel vies zou worden met kids maar hij heeft afneembare hoezen dus eens in de zoveel tijd worden die lekker fris gewassen op 30 graden. De wandpanelen boven de bank zijn 4 losse panelen. Ben er nog steeds heel blij mee omdat het net dat stukje muur opvult waar ik eerst niks mee wist te doen. Ons warme tapijt is momenteel in verband met de zomer opgerold en opgeborgen maar zodra het herfst is komt hij weer tevoorschijn.”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen woonkamer inspiratie in!

Volgende week zelf in de top 10 woonkamers staan? Stuur dan een foto van jouw woonkamer naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!