Top 10 woonkamers van deze week (#21)

Top 10 woonkamers van deze week (#21)

Housify publiceert iedere week de top 10 favoriete woonkamers. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse huiskamers om inspiratie op te doen.

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Femkeeeh

@femkeeeh

Via: @femkeeeh

“Overduidelijk is mijn interieur grotendeels wit. De perfecte basis voor een interieur. Ik mag graag veranderen en dan is wit ideaal. Op een aantal oudere foto’s ligt er nog een Perzisch tapijt in de woonkamer. Deze heb ik bij de kringloop op de kop getikt. Momenteel neig ik meer naar pastel tinten maar heb ook een tijdje veel okergeel gebruikt, voornamelijk in accessoires.”

Westwing

Inspiratie van Mijnkleinehuis

@mijnkleinehuis

Via: @mijnkleinehuis

“Mijn woonkamer is te beschrijven als neutraal en praktisch. De accessoires zijn voortgekomen uit een gemengde smaak en interesse voor wonen, strand en vintage. Op dit moment komt “strand” erg naar voren, maar door het aanpassen van accessoires is het mogelijk om low budget een totaal andere sfeer te creëeren.”

Inspiratie van 2Bpetra

@2bpetra

Via: @2bpetra

“Ik heb niet echt een bepaalde stijl… Wel een voorliefde voor bepaalde kleuren, legergroen naturel zwart wit en cognac. Die kleuren vind je dan ook absoluut terug in keuken en woonkamer. Wat meubels en accessoires betreft is het meer op gevoel. En natuurlijk heeft mijn echtgenoot ook een mening, die houdt voornamelijk van praktisch. Heeft het geen functie en staat het in de weg.. weg ermee?.. En natuurlijk staat het vol met spullen vol emotionele waarde. De ketting aan de spiegel is van mijn oma. De oude werklamp werd voordat hij parkinson kreeg veelvuldig gebruikt door mijn opa. Natuurlijk moeten de kinderen kunnen spelen, dus de bank is gemêleerd. Niet perse mooi maar wel weer praktisch. Gewoon een fijn huis waar geleefd mag worden!”

Inspiratie van Gerrybootsma

@gerrybootsma

Via: @gerrybootsma

“Je begrijpt dat sinds ik op IG zit ons huis lekker wordt opgepimpt en ik hier dus ook heel veel inspiratie en leuke items vind. Eigenlijk zelfs een beetje verslavend maar wel erg leuk. Af en toe een fair bezoeken vind ik ook gaaf.”

Inspiratie van Jerneydebok

@jerneydebok

Via: @jerneydebok

“Stoer, sober, landelijk en een tikkeltje industrieel, zo omschrijf ik mijn interieur. De laatste tijd ga ik vintage spullen ook steeds meer waarderen. Ik houd er van om kringloopwinkels te bezoeken en marktplaats af te struinen voor “interieur-schatten”. Mijn wijntafel en ossenoog zijn daar goede voorbeelden van. Deze heb ik voor een heel fijn prijsje op te kop weten te tikken.”

Inspiratie van Woonmooisbijmanonn__

@woonmooisbijmanonn__

Via: @woonmooisbijmanonn__

“Zo’n 2,5 jaar geleden heb ik samen met mijn vriend dit leuke huis gekocht. Ik ben gek op het vele licht wat ons huis binnenkomt. Overdag hebben we de zon in de woonkamer en ’s avonds in de keuken. Heerlijk is dat! Ik ben gek op een strak, apart en modern interieur. In mijn interieur vind je donkere warme kleuren met veel kussens en warme kleden. De kleur voeg ik toe met fleurige bloemen (daar ben ik echt dol op!!) en kussens. Afgelopen winter hebben we een gaskachel laten plaatsen. Heerlijk om daar op een koude winterdag voor te zitten met een lekkere kop thee! Ik laat me graag inspireren door instagram, woonwinkels, woonblogs en door het lezen van woonmagazines!”

Inspiratie van Fancies_home

@fancies_home

Via: @fancies_home

“Mijn vriend en ik werden twee jaar geleden op slag verliefd op ons huis. We hebben alle muren in ons huis wit en licht gehouden, die rust die dat geeft vind ik erg prettig. Verder is er in het huis al een hele fijne sfeer door de mooie oude details en hier ben ik met inrichten ook op door gegaan. Klassiek en vintage voeren de boventoon maar ik vind het wel erg leuk om wat contrasterende meubels of accessoires te plaatsen. Zoals bijvoorbeeld de moderne eetstoelen aan de oude houten tafel of de zilveren metalen booglamp in de woonkamer. Inspiratie doe ik graag op in kringloopwinkels, rommelmarkten of de jaarlijkse antiek/brocante markt in Lille. Ik hou van meubels of accessoires met een verhaal en een verleden. Daarnaast is instagram ook een grote bron van inspiratie en ben ik altijd op zoek naar leuke feeds en webshops.”

Westwing Home and Living

Inspiratie van Miss.hop

@miss.hop

Via: @miss.hop

“Wij kochten dit huis 4 jaar geleden en hebben het van top tot teen zelf verbouwd. Vroeger was dit de keuken maar inmiddels met een zelfgemaakte kamer en suite kast en uitgebouwd met een mooie lichte uitbouw hebben we een tuingerichte woonkamer gekregen met veel licht en privacy.”

Inspiratie van Laura_mijnhuis

@laura_mijnhuis

Via: @laura_mijnhuis

“Zo’n 8 jaar geleden hebben we onze huidige woning gekocht. Het is een ex huurwoning en het hele huis moest aangepakt worden. We zijn een aantal jaren bezig geweest om de goede stijl te vinden die bij ons past, vaak ging de muur van paars naar zwart en weer terug na arwit en ook de nodige behang prints hebben we uitgeprobeerd. Maar eindelijk hebben we gevonden waar we ons allebei thuis en fijn bij voelen. Een combinatie van fris wit en stoere oude elementen zorgen ervoor dat ons huis een heerlijk familie huis is. De kleuren wit, kiezelgroen en winter gebruiken we het liefst in het hele huis. Deze kleuren zijn warm fris en neutraal, kleuren die niet snel vervelen. Wij hebben deze kleuren laten mengen bij karwei en gebruikte eigen merk buitenverf deze verf is ook makkelijk afneembaar.”

Inspiratie van Marwij85

@marwij85

Via: @marwij85

“Mijn vriend en ik wonen sinds december in dit huis dus de meeste spullen in onze woonkamer zijn nog vrij nieuw. Ik vind het zelf erg leuk om oud met nieuw te combineren. Oude spulletjes geven een huis wat meer karakter dus ik ga bijvoorbeeld graag naar de Kringloop en kijk regelmatig op Marktplaats. Als het gaat om interieur hou ik vooral van vintage, industrieel en Scandinavisch maar als je me zou vragen wat voor naam ik ons interieur qua woonstijl zou geven zou ik dat niet zo goed weten. Een mix van bovengenoemde stijlen denk ik. In tegenstelling tot mijn vorig huisje, waar alles voornamelijk wit was en ik nog alleen woonde, hebben we nu veel kleur aangebracht op de muren. Ik wilde het een keer compleet anders doen en aangezien we nu samen gingen wonen moest het ook echt een plek worden waar we ons beide thuis zouden voelen. We vonden beide dat het allemaal wel wat stoerder, warmer en donkerder mocht en dat is goed gelukt, we zijn dan ook erg blij met het resultaat en wonen er met heel veel plezier!”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen woonkamer inspiratie in!

Volgende week zelf in de top 10 woonkamers staan? Stuur dan een foto van jouw woonkamer naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!