Top 10 woonkamers van deze week (#20)

Top 10 woonkamers van deze week (#20)

Housify publiceert iedere week de top 10 favoriete woonkamers. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse huiskamers om inspiratie op te doen.

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Littlemohn

@littlemohn

Via: @littlemohn

“De mix van natuur, vintage en Scandinavisch design is wat mijn interieur mij zo dierbaar maakt. Daarnaast ben ik gek op DIY projecten. Zo heb ik mijn betonnen salontafel zelf gegoten en is ook het wandmeubel een ‘gehackte’ IKEA kast. De tafeltjes bij het raam zijn twee oude bijzetters die ik van mijn oma heb gekregen en vervolgens een nieuw uiterlijk heb gegeven en ook de print met het hert en de illustratie met de uil heb ik zelf gemaakt.”

Westwing

Inspiratie van Es_jay_and_theboys

@es_jay_and_theboys

Via: @es_jay_and_theboys

Inspiratie van Vanessawassink

@vanessawassink

Via: @vanessawassink

“De tafeltjes heeft Edwin zelf gemaakt. Het idee is van Jan de Bouvrie. De tafeltjes hebben wij al wel 15 jaar, en ik vind ze nog steeds mooi. Tegenwoordig heeft iedereen 2 of 3 kleine tafeltjes, ook super leuk, maar ik heb nog steeds niet behoefte om ze in te wisselen.”

Inspiratie van Hilgreee

@hilgreee

Via: @hilgreee

” In elke ruimte in mijn huisje probeer ik een rustige basis te creëren met neutrale kleuren. In de woonkamer heb ik gekozen voor grijs. Ik ben nogal veranderlijk wat betreft kleur toevoegen aan mijn interieur en daarnaast vind ik het erg leuk om te schuiven met meubels en accessoires. Bij grijs passen veel kleuren dus op deze manier kan ik doormiddel van accessoires snel en met een klein budget een andere kleur & sfeer toevoegen aan de ruimte. Hiervoor haal ik mijn inspiratie uit woonmagazines, pinterest, blogs en instagram. Vooral foto’s van binnenkijkers en stylingprojecten brengen mij op nieuwe ideeën om zelf aan de slag te gaan in mijn huisje en er een eigen draai aan te geven. Alleen altijd oppassen geblazen want voor ik het weet wil ik mijn hele huis wel weer omgooien in plaats van accessoires veranderen.”

Inspiratie van Elskewietses

@elskewietses

Via: @elskewietses

“Het perzisch tapijt is ook een rommelmarktvondst, en kocht ik voor €11,-….daar word ik blij van van dat soort vondsten! De vaas bij het raam is een verjaardagscadeau welke noooooit de deur uit zal gaan.”

Inspiratie van Daandimple

@daandimple

Via: @daandimple

“Voorheen had ik van alles door elkaar heen in mijn interieur. Nu hou ik van de landelijk Scandinavische stijl. Sinds ik een passie heb voor fotobewerking in photoshop van kinderen (voor o.a wanddecoratie) ben ik erachter dat lichtval heel belangrijk is voor sfeer. Het licht in Nederland vraagt (wat mij betreft) om een licht interieur. Maar ik hou ook van gezelligheid en natuurlijke materialen. nspiratie haal ik overal vandaan. Ik ben visueel ingesteld en via tijdschriften, interieurboeken uit de bibliotheek, woonwinkels etcetera. Sla ik dingen op en dan om de zoveel tijd krijg ik een idee dat ik dan ook direct wil uitvoeren. En sinds paar maanden haal ik ook veel inspiratie van Instagram.”

Inspiratie van Petrazegers

@petrazegers

Via: @petrazegers

“Samen met mijn man en 2 kinderen wonen wij ruim 20 jaar in een twee onder één kap woning. In 2004 hebben aan de achterkant een stuk bij het huis aan laten bouwen, zodat we een ruimere keuken met eethoek hebben gerealiseerd. Met die verbouwing hebben we ook een mooie leistenen vloer met vloerverwarming laten leggen. Mijn stijl qua interieur zou ik omschrijven als stoer met liefde voor eerlijke materialen. Ik hou van schuiven en veranderen in huis, inmiddels heeft de muur al weer een andere kleur en staat de bank op een andere plek. Verder haal ik inspiratie van instagram, pinterest, vt wonen en m’n favoriete woonwinkels.”

Westwing Home and Living

Inspiratie van Alessandra49

@alessandra49

Via: @alessandra49

“Ik woon hier sinds 2009. Het is een heerlijk huis van rond 1900…. Hou erg van de sobere landelijke stijl en van bijzondere unieke items.. M’n inspiratie haal ik uit de bladen en van IG. Verder speur ik graag af en toe op marktplaats. M’n muren zijn sinds vorig jaar geschilderd in kalkverf de kleur Lino.
Ben eigenlijk altijd wel met m’n huisje bezig, ook al werk ik 5 dagen per week.”

Inspiratie van Flintekind

@flintekind

Via: @flintekind

“We wonen sinds 17 jaar in dit huis en en sindsdien is de inrichting al heel vaak veranderd! Afgelopen december hebben we deze hoekbank gekocht waar heerlijk met zijn viertjes op kunnen hangen! Ik hou niet van kleurtjes, zou het liefst alles wit hebben maar dat is met een hond en twee katten niet zo handig, daarom veel hout en grijs wat het ook gezellig maakt”

Inspiratie van Thuis_bij_joyce

@thuis_bij_joyce

Via: @thuis_bij_joyce

“De meubels in onze huiskamer zijn een mix van vintage en nieuwe meubels. Zo hebben wij de salontafel overgenomen van mijn ouders, die deze op hun beurt weer ooit op marktplaats hebben gekocht. De tafel ziet er ook echt ‘geleefd’ uit wat ik weer een leuk contrast vind met het strakke retro tv-meubel en sideboard. De inspiratie voor in huis haal ik voornamelijk van instagram en verrassend genoeg heeft mijn vriend ook altijd hele goede en leuke ideeën voor in huis. Verder kleed ik alles aan met accessoires en wat groen. Momenteel voornamelijk vetplantjes en enkele snijbloemen.”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen woonkamer inspiratie in!

Volgende week zelf in de top 10 woonkamers staan? Stuur dan een foto van jouw woonkamer naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!