Top 10 woonkamers van deze week (#19)

Top 10 woonkamers van deze week (#19)

Housify publiceert iedere week de top 10 favoriete woonkamers. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse huiskamers om inspiratie op te doen.

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van First1floor

Via: @first1floor

“Mijn stijl is niet in één hokje te stoppen. En dat wil ik ook niet, want er zijn zoveel inspirerende stijlen. Ik hou ervan om oud en nieuw te combineren. Gek ben ik op vintage en retro design met een vleugje industrieel en Scandinavisch. Een mengelmoes dus! Ik heb op dit moment twee interieur tikken: keramieke spulletjes en kussens.

Groen, planten en de kleur groen, vormt steeds meer de leidraad voor mijn interieur. Onlangs hebben we de muur achter de bank groen geverfd. Een intens diepe kleur waar de accessoires mooi tegen afsteken, zoals het schaarlampje dat ik bij de Kringloop kocht. Planten zorgen voor levendigheid in het huis. Helaas ben ik niet gezegend met groene vingers. Vetplanten en cactussen zijn dan ook mijn favorieten;).

Instagram, woonmagazines en blogs zijn mijn inspiratiebronnen. Daarbij mag mijn moeders interieur, dat vooral Scandinavisch is, niet ontbreken. ”

Westwing

Inspiratie van 1Oakstyling

Via: @1oakstyling

“We wonen sinds bijna twee jaar in dit jaren dertig huis. Het huis is geen doorsnee woning, maar heeft togen en verspringingen in de woonkamer. Vorige maand hebben we de woonkamer een make-over gegeven. Als interieurstylist moet je af en toe ook je eigen huis onder handen nemen ;-).”

Inspiratie van Miss_jessy

Via: @miss_jessy

“Ik haal mijn inspiratie van pinterest, FB en instagram”

Inspiratie van Niksii0

Via: @niksii0

“Wij houden van vintage, scandinavisch en industrieel. Je kan me vaak vinden in de kringloop, oude schuren en op rommelmarkten. De kleuren die je in ons huis ziet zijn hoofdzakelijk wit, zwart en grijstinten. Ben dol op oude (vintage) spullen gemixt met nieuw. Zelf dingen maken vind ik ook erg leuk, zo heb ik bijv. samen met mijn vader het keukenbankje van steigerhout gemaakt. Ook haal ik mijn inspiratie van instagram, pinterest.”

Inspiratie van Lissehoremans

Via: @lissehoremans

“Ons kleine appartementje met donkere kleuren en tè weinig plaats hebben wij in december vaarwel gezegd en ingeruild voor een eigen, nieuwe – en vooral- ruime stek! En daar hoorden natuurlijk ook nieuwe meubels bij! De basiskleuren bestaan vooral uit wit, hout en koper en de accessoires en accentkleur verander ik elk seizoen om het afwisselend te houden. Voor deze zomer is muntgroen de kleur waar ik mee werk. Inspiratie vind ik voornamelijk op IG, VT Wonen en Pinterest.”

Inspiratie van Anoukdekker

Via: @anoukdekker

Inspiratie van Stoerinhuis

Via: @stoerinhuis

“Mijn stijl is stoer en strak, met Scandinavische invloeden. Een lichte basis, combineer ik het liefst met stevige meubels, zoals deze robuuste hoekbank waar we heerlijk op kunnen neerploffen. Helemaal verliefd ben ik op de Eames lookalike rocking chair, die op een heerlijk zonnig plekje voor het raam staat. Een fijn kleed maakt het geheel wat zachter en de grote IXXI met foto aan de muur, maakt het zitgedeelte compleet.”

Westwing Home and Living

Inspiratie van Indithuisje

Via: @indithuisje

“In april van dit jaar zijn wij verhuisd. Zo leuk we hebben het huis van onze ouders gekocht…we wilde het dus echt ons huis maken. We hebben het huis gestuced, gewit en in een modern jasje gestoken. 1 muur hebben we wit gelaten en de andere muur hebben we in een licht grijze tint geverfd. (ON0076 flexa)
We wilden heel graag een houten vloer, maar met 2 jonge kindjes was dat niet heel verstandig. We hebben nu een laminaat vloer van quickstep ‘licht natuur eiken’, waarbij je nauwelijks verschil ziet tussen echt hout of laminaat.”

Inspiratie van Djzuidberg

Via: @djzuidberg

“Sinds 2 jaar wonen we in ons huis. Ik hou van groen en blauwtinten en een combinatie van nieuw en vintage. De gietvloer is gekocht bij motion vloeren in amsterdam. Een mooie groen/betonkleur welke met de zoninval van kleur wat verandert per uur.”

Inspiratie van Marrelss

Via: @marrelss

“Toen we in dit huis kwamen wonen wilde ik graag een bank die opviel. Dat kan natuurlijk met de vorm of stof die wordt gebruikt, maar ik was al heel snel verliefd op de kleur van deze bank. Wel een gokje, want het bepaald in grote mate hoe je de rest van je woonkamer inricht. In het begin combineerde ik de kleur met donkerbruin en grijs, later ben ik overgestapt op donkergroen en wit. De bank staat midden in de woonkamer, dus je kan er niet omheen. Hij staat prominent opgesteld, maar dat vind ik zelf juist gaaf. Op de foto lijkt het een hoekbank, maar we hebben gekozen voor een aparte poef. Handig als extra salontafel bij veel bezoek en ’s avonds kunnen we allebei met de voeten omhoog, in plaats van alleen ik ;). De foto is erg donker en dat komt door de grote bomen die voor ons huis staan; zij maken het huis snel donker. Over twee weken verhuizen we naar ons eerste (koop)huis. Ik wil hem dan voor de grote ramenpartij van drie meten hoog zetten zodat de olijfgroene kleur nog meer tot zijn recht komt. We kochten deze bank voor dit huis, maar hij gaat zeker mee naar het volgende huis, want we zijn hem nog lang niet zat.”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen woonkamer inspiratie in!

Volgende week zelf in de top 10 woonkamers staan? Stuur dan een foto van jouw woonkamer naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!