Top 10 woonkamers van deze week (#18)

Top 10 woonkamers van deze week (#18)

Housify publiceert iedere week de top 10 favoriete woonkamers. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse huiskamers om inspiratie op te doen.

Tip!

Zie jij een leuk product op de foto? Wij hebben op alle foto’s producten uitgelicht zodat jij gelijk meer informatie over dit product kunt vinden.

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Spoor36

Via: @spoor36

“Wij wonen in dit huis sinds februari en we moesten echt wat opvulling hebben, heel vervelend! Eigenlijk is alleen nog het tv meubel overgebleven. We houden alle 2 van vintage/industrieel dus dat maakte het wel makkelijk! De kleuren op de muren hebben we in overleg met mijn zwager bedacht. De groene kleur is wel gekomen door de kast want die wilde we over laten spuiten maar we hebben uiteindelijk de kleur op de muur aangepast aan de “

Westwing

Inspiratie van De_witte_lanteern

Via: @de_witte_lanteern

“Wij wonen nu meer dan 21 jaar in dit jaren 30 huis. Toen we het kochten zat het nog vol met schrootjes en was het een stuk donkerder. Ik hou nu eenmaal van licht in huis dus de witkwast werd een vaste vriend. Eerst zaten we in de ‘geloofd grenen’ periode, daarna durfde ik ook deze meubels een frisse witte of soms lichtgrijze kleur te geven. Ook de oude houten vloer werd white-wash, wat een verschil gaf dat! Het brocante dat ik de laatste jaren verzamelde kreeg hier en daar zijn plek, maar wel afgewisseld met bv.cottonballs. Juist de combinatie van oud met modern houdt het spannend. De meeste meubels hebben we dus al jaren maar wel aangepast aan de wensen van nu. En dat is in de loop van tijd wel veranderd naar een meer moderne look, aangevuld met etnische vondsten, soms pittig zwart erbij en af en toe rotan. Kaarsen geven de nodige sfeer en die gaan dus ook bijna elke avond aan!”

Inspiratie van W.ini

Via: @w.ini

“Sinds 3,5 haar wonen we met heel veel plezier in dit huis. Met z’n zessen hebben we wel wat ruimte nodig en in dit huis hebben we dat. Door het hele huis is alles wit geschilderd en licht gehouden. Het inrichten wordt ons gemakkelijk gemaakt door de sfeer en oude details in het huis. Inspiratie haal ik vooral uit tijdschriften en sinds een aantal maanden van Instagram.”

Inspiratie van Degoedewonen

Via: @degoedewonen

“Onze woonkamer leent zich ervoor om een mooie grote zitbank neer te zetten. Zo kan iedereen gezellig bij elkaar zitten. Alleen vind ik het leuk om ze te pimpen naar mijn eigen idee. Ik vind het wel leuk geworden. Het is een heerlijk huis en woonkamer om in te wonen zo. Op de muur zit muisgrijze muurverf en steenbokgrijs. Dit heb ik door het hele huis door gebruikt.”

Inspiratie van Annekeathome

Via: @annekeathome

“Wij wonen nu zo’n 5 jaar in dit landelijk gelegen, oude huis. We zijn aan het verbouwen, maar ik probeer het toch gezellig te maken daar waar het kan.
De meubels in de woonkamer zijn een mix van zelfgemaakt, gekocht bij woonwinkels, marktplaats, kringloop en de bouwmarkt.
Ik mix alles door elkaar, maar omdat alles in wit-, zwart- en houttinten is, blijft het een rustig geheel.

Inspiratie haal ik uit VT Wonen, Ariadne at Home, internet en Instagram. Ik vind veel leuk, kijk naar hoe anderen wonen. Niet om klakkeloos te kopiëren, ik geef overal toch mijn eigen draai aan. Dat maakt het zo leuk en altijd weer uniek en eigen.”

Inspiratie van Mevrouwcactus

Via: @mevrouwcactus

“De stijl van mijn interieur kan ik niet goed omschrijven, ik hou juist van een mix en match.
Ik koop gewoon wat ik mooi vind en of dit nou strak, modern, landelijk of industrieel is dat maakt mij niet zo veel uit, ik probeer het altijd zo in te richten dat het bij elkaar past.
Ik vind het leuk om low budget te shoppen, en dit is ook ideaal omdat ik graag dingen verander door het een andere kleur te geven of iets nieuws koop!
Onze heerlijke hoekbank hebben we 5 jaar geleden gekocht toen we hier kwamen wonen, en deze bevalt nog erg goed deze kleur is ideaal met kleine kinderen & een hond!”

Inspiratie van Fotografiedoorlianne

Via: @fotografiedoorlianne

“Samen met mijn lieve man en kat, woon ik in een gaaf, oud huis. Toen het huis 1,5 jaar geleden in de verkoop kwam, wisten we niet hoe snel we erbij moesten zijn. We waren meteen verliefd! De binnenkant van het huis is helemaal gemoderniseerd, met behoud van alle karakteristieke details zoals de oude, houten balken maar ook een oude deurbel en prachtige ornamenten.

Ik ben gek op het licht in ons huis en de mooie wit houten vloer. En dat is dan ook de stijl die je terug ziet in ons huis; wit – licht – natuurlijke materialen, met een scandinavisch tintje. Ik laat me graag inspireren op Pinterest en Instagram of door tijdschriften zoals VTwonen. Mijn hoofd loopt altijd over van de inspiratie en talloze ideeën.”

Westwing Home and Living

Inspiratie van Vleugje_eef

Via: @vleugje_eef

“Toen ik 23 jaar geleden ging samenwonen kon ik eindelijk mijn gang gaan qua interieur. Vaak kreeg ik er complimenten over; dat ik zomaar een vlak in een kleur op de muur durfde te verven terwijl iedereen toen nog witte muren had. Steeds bedacht ik weer iets anders zodat mijn interieur bleef ‘leven’. Ook nu doe ik dat nog. Ik kan ‘s morgens opstaan en me bedenken dat ik de muur ga verven en doe dat dan ook meteen. Ik schuif en verander eigenlijk dagelijks wel iets. En meestal doe ik alles met een ‘Vleugje Eef’ . Ik probeer het altijd een beetje anders te doen.

Negen jaar geleden kwam ik de man van mijn dromen tegen. Leuk, lief en superhandig. Wat ik verzin kan hij maken.Tegenwoordig klussen we veel samen. Ik verzin en teken, hij bouwt en ik ben manusje van alles voor hem. Zo maken we samen meubels, keukens, overkappingen en noem maar op.

We staan nu op het punt om het nog 1 keer groots aan te pakken; we gaan een huis kopen waarvan we een paleis gaan maken. Dit houdt wel in dat we ongeveer een half jaar gaan verbouwen en veel zelf gaan doen. Onze droom van grote woonkeuken, kookeiland, stalen deuren, open haard en tafel van minstens 3 meter kunnen we daar realiseren en we hopen dat het lukt.”

Inspiratie van Kris_waarom_zou_je

Via: @kris_waarom_zou_je

“Het belangrijkste was dat we er met ons vijven goed op de bank passen en dat lukt! Echt een heerlijke familiebank. Hij zit heerlijk en heeft een mooie strakke uitstraling. Doordat hij heel groot is heeft onze woonkamer verder niet heel veel nodig…de bank is ruim aanwezig. Wij hebben een heerlijke ruime lichte woonkamer…maar groot kan ook een ongezellig gevoel geven maar door de hoekbank voelt het toch knus. “

Inspiratie van Home_akerstraatje

Via: @home_akerstraatje

“Ik ben gek op de scandinavische stijl en ik wilde graag een bank waar ik nog alle kanten mee op kan, letterlijk! Het bestaat uit 4 losse delen en je kunt er vanalles mee. Daarnaast hou ik van die basic kleur. Vanuit daar kun je fijn verder stylen. Door een andere opstelling van de bank kun je ook weer spelen met de salontafel(s). Daarnaast hou ik van de mix van vintage en new, zo maak je je interieur persoonlijk! De trend groen in je interieur werkt natuurlijk altijd.”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen woonkamer inspiratie in!

Volgende week zelf in de top 10 woonkamers staan? Stuur dan een foto van jouw woonkamer naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!