Top 10 woonkamers van deze week (#17)

Top 10 woonkamers van deze week (#17)

Housify publiceert iedere week de top 10 favoriete woonkamers. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse huiskamers om inspiratie op te doen.

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Chntl

@chntl

Via: @chntl

“Mijn favoriete interieur stijl wisselt nog wel eens maar het ik merk dat basic en stoer altijd terugkomt. Ik noem mijn stijl ‘modern gezellig’. De basis is zwart wit en grijs. Hier heb ik vergrijst eikenhout bij toegepast om een warmere sfeer te creëren. Als je een tegelvloer hebt vind ik houten items wel een must. Ik vind het leuk om soms wat kleur toe te passen met accessoires. Op dit moment heb ik hier en daar wat mint kleurige items toegevoegd. Lekker fris voor het voorjaar en de zomer. Ook maakt het dit interieur wat ‘zachter’. Mijn inspiratie haal ik van woonprogramma’s op tv, Pinterest en instagram. Ook werk in een woonwinkel waar ik inspiratie van krijg.”

Westwing

Inspiratie van _Ellen_bos_

@_ellen_bos_

Via: @_ellen_bos_

“Wat leuk dat jullie binnen komen kijken in onze woonkamer. Ik hou erg van afwisseling, dit gaat van kleur tot accessoires tot een ander bankstel, maar mijn “stijl” blijft hetzelfde. Ik noem het altijd een mix van landelijk, stoer en industrieel.
Ik haal voornamelijk mijn inspiratie uit woonbladen, van instagram en pinterest. Ik heb geen vaste plekken of winkels waar ik mijn spullen vind. Als ik iets leuks vind neem ik het mee!
Het houten kistje naast de bank is het favoriete plekje van de katten als in de winter de kachel brandt!”

Inspiratie van Estherdiepman

@estherdiepman

Via: @estherdiepman

“In ons huis vind je voornamelijk rustige kleuren, aarde, grijs – en zandtinten. Af en toe voeg ik iets kleur toe met kussens of kaarsen. Dat zijn dan wel altijd vergrijsde kleuren, daar houden we nu eenmaal van en het past ook mooi bij onze oude boerderij. Onze woonkamer ziet er inmiddels anders uit dan op deze foto, ik heb de vloer een stuk donkerder gemaakt zodat het nu op een oude boerenvloer lijkt. De meubels zijn al best wel oud. We hebben de bank een paar jaar geleden voor de tweede keer opnieuw laten stofferen. We kopen zelden nieuwe meubels, hebben al meerdere meubels opnieuw laten stofferen. We houden beide van stoer, puur en eenvoudig. De accessoires zijn dat ook, oud hout, steen, linnen. Potten bewerk ik regelmatig met restjes muursaus (kalkverf) om ze ouder en ‘doorleefder’ te laten lijken. Ik vind het leuk om in huis en tuin bezig te zijn, er een eigen draai aan te geven, maar wel zo dat het heel puur blijft, met spullen die ons dierbaar zijn en met een bescheiden budget.”

Inspiratie van Fansiep

@fansiep

Via: @fansiep

“k vind het enorm leuk zo nu en dan alles doorelkaar te gooien en het opnieuw te mixen, zowel (het meeste) oude spullen met nieuwe! Inspiratie haal ik uit de items zelf: de kleur, vorm en textuur”

Inspiratie van Juudithhuls

@juudithhuls

Via: @juudithhuls

“pastelkleurtjes en je komt uit in onze gezellige woonkamer! Het is wel
eventjes een lange ‘speurtocht’ geweest om de woonkamer tot mijn smaak te maken (denk aan diverse eetkamerstoelen en verschillende banken), maar uiteindelijk is het toch gelukt! Mijn inspiratiebronnen hiervoor zijn Instagram en Pinterest geweest. Heel eerlijk? Ik hou niet van woonaccessoires die geen functie hebben. Die komen er bij mij gewoon niet in! Van welke woonaccessoires ik dan wel hou? Kussens, posters en planten! Die maken bij ons echt de sfeer in huis.”

Inspiratie van Little.by.me

@little.by.me

Via: @little.by.me

“Ik ben dol op programma’s en tijdschriften over woningen inrichten. Er zijn verschillende woonstijlen die mij aanspreken zoals de eenvoud van een Scandinavisch interieur maar ook gezellig landelijk met een vleugje modern vind ik ook erg mooi. Het is dus duidelijk dat ik niet 1 stijl mooi vind. Dat is precies wat er naar mijn mening in mijn huis terug te vinden is. Een combinatie van lichte kleuren maar afgewisseld met warme natuurtinten om het huiselijke gevoel te creëren. Ook mijn Aziatische achtergrond is duidelijk aanwezig in mijn huis.”

Inspiratie van Marijke1212

@marijke1212

Via: @marijke1212

“Jullie hebben mij gevraagd om een stukje over mijn woonkamer te schrijven.
Mijn woonkamer is klein maar fijn! Met onze bank en het retro tv meubel heeft onze woonkamer een stoer hoekje. Met accessoires probeer ik het een beetje sfeer te geven. Kaarsjes en vooral veel groen! De wand achter de tv hebben we zelf gemaakt! En niet te
vergeten onze geweldige theater lamp gevonden via marktplaats! De ideeën komen allemaal van Pinterest, Instagram en internet! Ik hou van zoeken naar leuke aparte dingen!”

Westwing Home and Living

Inspiratie van My.home.is.my.castle

@my.home.is.my.castle

Via: @my.home.is.my.castle

“Als het even kan zit wel op Instagram of Pinterest. En als ik wat meer tijd heb vind ik het leuk de woonbladen door te bladeren en bekijk ik verschillende sites, vlogs en filmpjes, waaronder die van interiorjunkie.com. Zelf ga ik niet per se mee met de trends. Ik doe gewoon wat ik zelf leuk of mooi vind. Ik hou heel erg van de Scandinavische stijl, zwart/wit maar ook van een beetje stoer. Thuis ben ik normaal gesproken regelmatig met de meubels aan het schuiven, maar op dit moment ben ik best al een tijd tevreden over de huidige indeling. We hebben vorig jaar een nieuwe vloer gelegd, deze is van de vtwonen collectie. Mijn favoriete meubelstuk is de eikenhouten eettafel van Woood. Ik wilde deze tafel al heel lang hebben. Door de ronde vorm en het mooie hout is het zo gezellig om aan deze tafel te zitten. De kinderen zitten graag op het vloerkleed.”

Inspiratie van Houwedingen

@houwedingen

Via: @houwedingen

“ijn heerlijke stek, voor nog even. Er staat een verhuizing voor de deur. Jammer, want ik geniet nog elke dag van mijn (t)huis. Aan de andere kant…ook weer heerlijk om de nieuwe plek weer helemaal eigen te maken. Ik mag weer los 😉 Ik doe veel inspiratie op op pinterest, IG en ben gek op woonbladen. Ik hou van de combinatie van oude en nieuwe meubels en verschillende materialen.”

Inspiratie van Nynkerienks

@nynkerienks

Via: @nynkerienks

“In een paar woorden kan ik omschrijven wat mijn perfecte interieur is. Lichte meubels, mooie accessoires, de meubels in de woonkamer vormen samen een eenheid en wat groen kan ook zeker niet ontbreken.”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen woonkamer inspiratie in!

Volgende week zelf in de top 10 woonkamers staan? Stuur dan een foto van jouw woonkamer naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!