Top 10 woonkamers van deze week (#16)

Top 10 woonkamers van deze week (#16)

Housify publiceert iedere week de top 10 favoriete woonkamers. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse huiskamers om inspiratie op te doen.

Tip!

Zie jij een leuk product op de foto? Wij hebben op alle foto’s producten uitgelicht zodat jij gelijk meer informatie over dit product kunt vinden.

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Lins_place

@lins_place

Via: @lins_place

“Wij wonen nu zo’n 7 jaar in dit nieuwbouw huis. De basis bestaat uit taupe- en grijstinten, kleuren waarmee je makkelijk kan combineren. De bank, tv en tafel hebben een vaste plaats, maar verder schuif ik graag met accessoires. Ik hou van kleur in huis, met turquoise en mint als favoriet. En ik heb altijd bloemen in huis. Ik vind het leuk om oud en nieuw te combineren en om spullen een eigen tintje te geven, zoals de legerkist die met schragen eronder een sidetable is geworden en de Xenos-kisten die ik vanbinnen een kleurtje gaf en nu fungeren als salontafeltjes. Ik woonshop altijd low-budget maar wel vaak, wordt het vanzelf high-budget.”

Westwing

Inspiratie van Mrstimmerman

@mrstimmerman

Via: @mrstimmerman

“We wonen inmiddels nu 8 jaar in deze rijtjeswoning. Wit is altijd de basis kleur geweest in ons huis. Ik hou zelf van een licht en gezellige woonkamer. Hiervoor houd ik oud roze als accessoire kleur,
Sinds kort ben ik overgestapt op groen! Ik kan wel hele dag op IG zitten, hier haal ik dus ook mijn meeste wooninspiratie vandaan. Zelf ben ik gek op haken. Het vloerkleed heb ik ook zelf gemaakt. Het plankje boven de bank heb ik zelf gemaakt. Zo kon ik deze zo lang en diep maken als ik zelf wou.”

Inspiratie van Ellen_schlt81

@ellen_schlt81

Via: @ellen_schlt81

“Toen we in dit huis gingen wonen 5 jaar geleden hadden we alles erg donker; zwarte kozijnen (!), zwarte gordijnen en donkere meubels. We kwamen er snel achter dat er weinig (zon)licht binnen kwam. Dus altijd lampen aan in huis. Als gauw ging goed dat mij tegenstaan en ben ik gaan schuiven met de meubels (dichter bij het raam).En het aanschaffen van lichtere meubels. Vorig jaar de kozijnen geverfd en witte gordijnen. Ik doe enorm veel inspiratie op hier op instagram en het liefst heb ik alle meubels wit.”

Inspiratie van Huisuit1929

@huisuit1929

Via: @huisuit1929

“Wij hebben een oud huis uit 1929. Bij de inrichting daarvan maken we een combinatie tussen de oude details van het huis en een meer moderne inrichting. De basis hebben we in de huiskamer bewust rustig gehouden: grijs, wit en hout. Met accessoires kan je voldoende kleur toevoegen en dat doe ik graag!
De woonkamer is echt een plek om samen te zijn. Onze jongens van zes en acht spelen graag op het kleed en op de bank kunnen we heerlijk samen hangen, lezen en films kijken. Op de plek waar de grote spiegel hangt (die we op maat hebben laten maken) zat ooit een deur. De spiegel maakt de kamer nog ruimer en lichter.
Ik vind het heerlijk om met de inrichting en styling van ons huis bezig te zijn. We hebben net een uitgebreide verbouwing achter de rug, dus er is nog voldoende te doen! Mijn inspiratie haal ik vooral uit woonbladen, Pinterest en Instagram. En het liefst door te struinen door leuke woonwinkels.”

Inspiratie van Birgitkoelewijn

@brigitkoelewijn

Via: @birgitkoelewijn

“Ik kan niet zonder kleur in huis, en hoewel ik een wit interieur prachtig vind kom ik toch altijd weer thuis met een gekleurd item. De kussens op de bank die gekocht zijn zijn daar een mooi voorbeeld van. Inspiratie doe ik veel in de natuur op. Ik kan genieten van bepaalde kleur of materiaal combinaties. Bij mij in huis zie je dat terug, ik ben niet bang om te combineren of te veranderen, en is het zo dat het mij toch niet bevalt? Dan is het toch zo weer veranderd?!”

Inspiratie van Lindy Witteveen

Lindy Witteveen

“Ik wist eigenlijk direct dat de lange wand voor ongeveer de helft geverfd zou worden in de mooie kleur groen ‘gesteente’. Waarom groen? Ik zag de kleur op een verfwaaier in de bouwmarkt en was direct verkocht. De groene stoel komt uit onze vorige woning en was eerst wit. Omdat de stoel zeker nog een ronde mee kon heb ik besloten de hoes te verven met textiel verf, goed geslaagd:). In de accessoires komt de groene kleur wederom terug. Net als de kleuren grijs en zwart. De vloer was nog wel een dingetje. Wat moet het worden? Uiteindelijk hebben we gekozen voor grote plavuizen van 50 x 100 cm in een mooie neutrale beton look kleur.”

Inspiratie van Homebylisa_

@homebylisa_

Via: @homebylisa_

“Wij hebben drie weken geleden de sleutel gekregen van ons mooie huis! Van een klein appartement met schuine daken en geen tuin, naar een ruim huis met een heerlijke tuin. Wij waren meteen verkocht, hier konden we echt ons eigen plekje van maken!
Ons interieur is vooral veel wit, grijs en hout. Wij houden van zachte en lichte kleuren. Aangezien we in een groter huis kwamen, moest er natuurlijk ook een nieuwe bank komen. Dat was nog niet zo makkelijk, maar we hebben hem uiteindelijk gevonden bij de Ikea. Elke week verander ik weer wat in huis, van groot tot klein. Ik doe veel inspiratie op via instagram en woonmagazines, maar je moet vooral doen wat jij mooi vindt! In onze vakantie gaan we de tuin aanpakken, maar tot die tijd gaan we heerlijk genieten van wat we nu al hebben!”

Westwing Home and Living

Inspiratie van Dominique.reincke

@dominique.reincke

Via: @samvdominique.reinckenoord

“We houden van licht en ruimtelijk, maar toch sfeervol. Best een uitdaging in een relatief kleine huiskamer, van 25 m2.
Door de tuin onderdeel te maken van de woonkamer lijkt het weer een beetje groter. We hebben gebruik gemaakt van de kleuren die ook in de huiskamer terugkomen en krijgt een huiselijke sfeer door het grote kleed op de vlonder.
De keuken is al 12 jaar oud, maar past nog prima bij onze stijl van nu. Door wat nieuwe accessoires en een langwerpig kleed op de grond is het nu meer een onderdeel van de woonkamer.”

Inspiratie van Sjantietop

@sjantietop

Via: @sjantietop

“Omdat we ons huis zelf hebben gebouwd (bijna 4 jaar geleden) hadden we een aantal wensen die we in vervulling konden laten gaan zoals de houtgestookte doorkijkhaard. Nu hebben we er zowel ik de keuken als in de woonkamer plezier van! Op de hele verdieping op de begane grond ligt een troffelvloer. De meest ideale vloer die er maar bestaat. Dit is een industriële vloer die vaak wordt gelegd in varkensstallen en autogarages en kan dus tegen een stootje haha. Zeer onderhoudsvriendelijk! Vieze schoenen of omgevallen glazen ranja of wijn zijn dus geen enkel probleem ?.”

Inspiratie van Stermoow

@stermoow

Via: @stermoow

“Voordat ik met mijn vriend ging samenwonen had ik al een inspiratiemap op mijn laptop. Vooral met leuke (diy) ideeën en sfeer plaatjes, gevonden in tijdschriften, tv programma’s als vtwonen, eigenhuisentuin, RTL woonmagazine en ook op pinterest/internet. Inmiddels is instagram ook heel verslavend en inspirerend. Heb het altijd leuk gevonden om unieke/oude items in je huis te hebben. Voor mij geeft dit echt sfeer en karakter aan je huis. Mijn stijl zou ik zelf omschrijven als ‘stoer’. Ik hou van ruwe & natuurlijke materialen. Mooi wonen hoeft niet altijd duur te zijn, ik ga zelf opzoek naar leuke items in de kringloop/markten/outlets/marktplaats. In shoppen ben ik altijd heel goed geweest (sta bekend als een echte shop-a-holic), sinds ik op mezelf woon is het wat minder kleding en wat meer interieur spullen!”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen woonkamer inspiratie in!

Volgende week zelf in de top 10 woonkamers staan? Stuur dan een foto van jouw woonkamer naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!