Top 10 woonkamers van deze week (#15)

Top 10 woonkamers van deze week (#15)

Housify publiceert iedere week de top 10 favoriete woonkamers. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse huiskamers om inspiratie op te doen.

Tip!

Zie jij een leuk product op de foto? Wij hebben op alle foto’s producten uitgelicht zodat jij gelijk meer informatie over dit product kunt vinden.

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Jooshome

Via: @jooshome

“Na 10 jaar wonen in ons huis vond ik het tijd voor iets nieuws. Geïnspireerd door o.a. Instagram, Pinterest en woonprogramma’s/tijdschriften viel ik voor de inrichting met Scandinavische invloeden met veel licht, wit, grijs en zwart. De woonkamer is al helemaal ‘omgetoverd’ Volgende wens is een lichte houten eettafel en nieuwe witte stoelen voor aan de eettafel. En dan het liefst allemaal verschillende stoelen. Zo wil ik langzaam de hele stijl in ons huis doorvoeren.”

Westwing

Inspiratie van Schikkenenzo

[top10w15@schikkenenzo]

Via: @schikkenenzo

“5 jaar geleden ben ik bij mijn vriend ingetrokken en ondertussen is ons interieur al vele keren omgegooid en veranderd. Gelukkig is mijn vriend erg handig, ik bedenk en hij voert het uit. Mijn inspiratie haal ik hoofdzakelijk van Pinterest en Instagram. Onze meubels zijn bijna allemaal opknappertjes dit geeft ons interieur een eigen touch. Door de “basis” van ons interieur neutraal te houden en te variëren met accessoires ziet ons huis er iedere keer weer anders uit.”

Inspiratie van Jan10aa

Via: @jan10aa

“Welkom in onze woonkamer! Sinds februari 2015 is deze kamer klaar en we zijn er zo blij mee. Het huis is in 2004 grotendeels afgebrand. Wij kochten dus in 2006 twee halve zijmuren en een prachtige voorgevel… De originele luiken waren helemaal zwartgeblakerd. We hebben ze laten logen en waren verbaasd over hoe mooi ze uit dat loogbad kwamen! Alleen aan de bovenkant zie je nog een paar brandsporen. “Niks meer aan doen”, zeiden we. En zo zijn ze teruggezet op de plek waar ze al meer dan 100 jaar hingen.”

Inspiratie van Siham.ya

Via: @siham.ya

“Ik heb gekozen voor een lichte Scandinavisch interieur met Boheimian/Marokkaanse invloeden. Ik ben zelf Marokkaanse en vind de Marokkaanse spullen echt heel mooi. Een stukje van mijn eigen cultuur in mijn huis vind ik heerlijk. Voor mij was het vooral belangrijk dat het licht was, maar sfeervol. Ik heb 3 kinderen onder de 4 en de keuze om een ecru kleur bank te kopen is misschien niet zo handig maar dit is wat ik wilde en dat heb ik gedaan.”

Inspiratie van Decofinesse

Via: @decofinesse

“Wij wonen sinds een half jaar op ons appartementje, en nu is zo goed als elke kamer afgewerkt. We zijn voor een zwart-wit-grijs interieur gegaan, met zowel Scandinavische als industriële accenten. Ook vinden we het erg belangrijk om persoonlijkheid te leggen in ons interieur. Zo zijn we niet voor een kant-en-klare meubelset gegaan, maar hebben we elk meubelstuk apart gekocht. Of zelf gemaakt, zoals onze dressoir; op die manier hebben we een uniek meubelstuk én veel geld bespaard. Onze witte muren hebben we sober gehouden, op één fotomuur na. Daar hebben we verschillende landschappen van onze reizen in het zwart-wit ingekaderd. Wat betreft de accessoires kopen we soms een duurder designstuk, maar we hebben even goed tweedehands spullen (vooral voor marmeren elementen is dit een aanrader!). Mijn inspiratie? Die haal ik uit Pinterest, Instagram & interieurmagazines.”

Inspiratie van Doormijfotografie

Via: @doormijfotografie

“Al meer dan 20 jaar wonen we met heel veel plezier in ons jaren dertig huis. Inmiddels hebben we alles wel aangepakt, denken we klaar te zijn, maar verzin ik toch steeds weer wat nieuws. Gelukkig is mijn man’s oom een timmerman :). Veel van onze kasten komen van zijn hand. Mijn man schildert ze dan en we hebben weer een op maat gemaakt en uniek meubel. Onze stijl is best veranderd in de loop der tijd, al hebben we altijd een zwak gehad voor industrieel. Dat zijn we eigenlijk steeds meer aan het doorvoeren, maar ik hou daarbij altijd wel het hart van het huis in gedachten. Teak tafeltjes hebben dus plaats gemaakt voor een oude palletwagen uit Tsjechië.”

Inspiratie van Thuis_bij_loesje

Via: @thuis_bij_loesje

“Ik ben altijd bezig met de inrichting van mijn huis. Inspiratie haal ik uit de VT wonen en Instagram; ik volg nu bijvoorbeeld bintihome, haar style vindt ik erg tof!
Spullen haal ik van marktplaats, Karwei, Hema, Xenos en Kwantum. daarnaast ben ik ontzettend blij met een man die goed kan klussen!
Ons budget is vaak niet zo groot maar ik ben er ondertussen achter dat als je iets wil, het vaak te krijgen of te maken is, als je maar creatief denkt!

In de huiskamer heeft mijn man naar een idee van eigen huis en tuin een kast op maat gemaakt met OSB deurtjes en MDF planken. De deurtjes kan ik schuiven en dus vakken en styling steeds wisselen. We hebben er zelfs een haard in verwerkt. De lamp naast de bank hebben we gemaakt van stukjes pallet en los een lampenkap gekocht. (Tip: wanneer je een andere kleur kap wil, koop eens een papieren tafelloper die je eromheen bindt).”

Westwing Home and Living

Inspiratie van Samvnoord

Via: @samvnoord

“Onze woonkamer is lekker licht. Heerlijk om ’s ochtends beneden te komen met het zonnetje in huis. De donkergrijze muur aan de ene kant geeft een stoere uitstraling. Alle overige muren zijn wit. Inspiratie haal ik uit instagram,vtwonen en mijn eigen gevoel. Manden en opbergzakken kun je niet genoeg hebben om al het speelgoed snel in op te kunnen bergen :)”

Inspiratie van Wendyvanbree

Via: @wendyvanbree

“Ik heb bijna alle meubels zelf gemaakt en de chesterfield is een kringloopvondst!
In de woonkamer staat er eigenlijk zo goed als niks uit winkels! Lampen zijn ook allemaal eigen design :)”

Inspiratie van Dewiardon

Via: @dewiardon

“Als mensen mij vragen wat mijn stijl is, dan zeg ik dat ik geen stijl heb, maar alles combineer wat ik mooi vind.
Ik hou erg van farmer house en english style, maar het moet ook wel een beetje van deze tijd zijn. Ik ben gek op Rotan, hout en nature. Ik verander mijn woonkamer regelmatig. Onze woonkamer heeft grote ramen waardoor de woonkamer licht is, daarom hebben we de muren taupe geverfd om rust geven. Ik vind het leuk om goedkope accessoires te gebruiken, waardoor ik meer budget heb om weer eens te veranderen. Maar, het moet ook iets hebben wat bijzonder is, exclusief als een eye catcher.”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen woonkamer inspiratie in!

Volgende week zelf in de top 10 woonkamers staan? Stuur dan een foto van jouw woonkamer naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!