Top 10 woonkamers van deze week (#14)

Top 10 woonkamers van deze week (#14)

Housify publiceert iedere week de top 10 favoriete woonkamers. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse huiskamers om inspiratie op te doen.

Tip!

Zie jij een leuk product op de foto? Wij hebben op alle foto’s producten uitgelicht zodat jij gelijk meer informatie over dit product kunt vinden.

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Arianne.hh

Via: @arianne.hh

“Wat leuk dat jullie een kijkje in onze woonkamer nemen. Of eigenlijk onze zitkamer, want hier zitten we en we eten een verdieping hoger waar ook de keuken is. In ons huis komt mijn lievelingskleur duidelijk naar voren: roze; echt ik word zo blij van die kleur. Met drie mannen in huis is een roze bank nog net geen optie, maar wie weet. Gelukkig liepen we vorig jaar tegen deze grijze bank aan en grijs en roze combineert erg mooi samen en deze kleuren vormen dan ook de basis van onze zitkamer. De kamer loopt in een punt waardoor er een lege ruimte achter de bank is en de bank helaas ook maar op een manier kan staan. Echter door af te wisselen met bijzettafeltjes probeer ik toch elke keer een andere draai aan de inrichting te geven. Ook word ik heel blij van kussentjes op de bank, als ik ergens een leuke roze of grijze tegenkom dan kan ik de verleiding meestal niet weerstaan. Naast kussentjes en bijzettafeltjes geef ik graag met bloemen een eigen draai aan de inrichting. Soms zijn dat losse bloemen die ik in de Hella Jongerius vaas van Ikea zet, de andere keer is het een bos bloemen die ik over meerdere vaasjes verdeel.”

Westwing

Inspiratie van Ayse_lanu

Via: @ayse_lanu

“Ik hou van de combinatie van industrieel en Scandinavisch. Dat vind je ook terug in ons interieur. Ik vind het erg leuk om de woonkamer te stylen met accessoires van leuke concept-stores, webshops en posters die ik zelf maak. Ook vind ik veel leuks bij de kringloop. Zo veranderd er ook regelmatig wat het huis. Mijn inspiratie haal ik voornamelijk via instagram, pinterest en woonbladen. Hier houd ik me ook vooral mee bezig als ik wat tijd voor mezelf vrij kan maken.”

Inspiratie van Irma_van_69

Via: @irma_van_69

“Mijn inspiratie haal ik uit woonprogramma’s, woonbladen en tegenwoordig van instagram. Ik vind het leuk om te veranderen door accessoires te veranderen. Ander kleur kussen, andere lamp. Ook vind ik het leuk om mijn eigen draai aan spullen te geven, vandaar ook dat stuk touw om de lamp in de hoek. Net even anders.”

Inspiratie van Rinskeinterieur

Via: @rinskeinterieur

“Mijn inspiratie haal ik van pinterest, instagram, blogs, woonbladen en woonprogramma’s. Sowieso kijk ik dagelijks op Pinterest en Instagram, heerlijk even rondkijken naar mooie plaatjes.
Ik hou ervan verschillende stijlen met elkaar te combineren. Een oude kast van marktplaats met een strakke, zwevende besta kast van ikea. Een oud gymbankje met een grote ixxi. Combineren en gewoon doen wat je mooi vindt, trends zijn leuk, maar je moet vooral doen wat je zelf leuk vindt.”

Inspiratie van Claud.80

Via: @claud.80

“Ik heb gekozen voor bruin omdat ik dat een fijne kleur vind. Daarbij heb ik allemaal witte en oud roze tinten gezocht om het niet te donker te maken en voor een fris inzicht. Mijn inspiratie haal ik van instagram of pinterest.”

Inspiratie van Huisjevandenice

Via: @huisjevandenice

“Toen wij in 2012 ons appartement kochten, vonden we het belangrijk om het helemaal naar onze smaak in te richten, om zo een fijne sfeer te creëren waar we ons helemaal in thuis konden voelen. Wij houden heel erg van stoer en industrieel en dat zie je ook wel terug in ons interieur. Toch wilde ik het niet te stoer hebben waardoor het vrij lief en licht is gebleven met een paar industriële elementen erin. Veel van onze meubelen zijn door mijn man handgemaakt zoals de eettafel en de stellingkast. Mijn man is heel handig en ik ben heel creatief en die combinatie heeft er denk ik voor gezorgd dat ons huisje zo leuk is geworden! Inspiratie haal ik vooral uit woonbladen, woonprogramma’s en instagram. Het is bij ons thuis al helemaal af qua stijl maar toch zullen we altijd dingen blijven aanpassen aangezien de trends blijven veranderen. We zijn heel blij met hoe we onze woonkamer hebben ingericht, het is echt ons huisje!”

Inspiratie van Lianwijnholds

Via: @lianwijnholds

“We wonen nog maar pas in dit huis. Het is nog niet af en er moet nog wat meer sfeer in komen vind ik zelf. Mn nog wat dingen aan de muur hangen.
In ieder geval is de basis klaar. De salontafel heb ik zelf gemaakt, nadat ik hier een voorbeeld van zag op instagram. Hier kan je zowiezo ontzettend leuke ideeën op doen.”

Westwing Home and Living

Inspiratie van Liinn28

Via: @liinn28

“We wonen nu 4 maanden in een nieuwbouw woning in jaren 30 stijl. We kwamen uit een klein appartement dus al onze oude spullen vielen in het niet. Een goed excuus om nieuwe spullen te kopen! Een bank hadden we echt nodig en dit was dus ook onze eerste aankoop in het huis. Het is een grote bank van 3,5m breed geworden. Niet iets wat ik in eerste instantie op het oog had, maar ben er nu ontzettend blij mee. Ik hou erg van een licht interieur, maar ik moet zeggen dat er steeds meer kleur in huis komt. Ik vind wandplanken en rekken fijn in huis, zo kan ik steeds een beetje wisselen. Mijn inspiratie haal ik vooral van instagram en pinterest.”

Inspiratie van Sandradenhaan

Via: @sandradenhaan

“Wij hebben een eigen timmerbedrijf wat meubels, keukens en maatwerk levert. Helaas zie je op deze foto net geen meubels van eigen hand. Wij klussen heel graag en dit is inmiddels ons 3e klushuis. Mijn man is meubelmaker en echt heel handig. Wij doen alles zelf, ik bedenk en hij voert uit. Mijn favo woonwinkel is Loods 5. Verder start ik binnenkort een opleiding tot binnenarchitect/ interieurstyliste.”

Inspiratie van Xdiiris

Via: @xdiiris

“Voor we samen gingen wonen liet ik mijn vriend via pinterest verschillende plaatjes zien en zo kwamen we er achter dat we gelukkig aardig dezelfde smaak hebben. Noem het stoer, budget, zweeds, industrieel…
Het leukste vind ik voor een prikkie leuke items scoren. De basis was van hem en de accessoires heb ik meegebracht. “Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen woonkamer inspiratie in!

Volgende week zelf in de top 10 woonkamers staan? Stuur dan een foto van jouw woonkamer naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!