Top 10 woonkamers van deze week (#13)

Top 10 woonkamers van deze week (#13)

Housify publiceert iedere week de top 10 favoriete woonkamers. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse huiskamers om inspiratie op te doen.

Tip!

Zie jij een leuk product op de foto? Wij hebben op alle foto’s producten uitgelicht zodat jij gelijk meer informatie over dit product kunt vinden.

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Bont_home

Via: @bont_home

“Omdat wij best een donker huis hebben vonden wij het belangrijk om er een lichte en ruimtelijke woonkamer van te maken. Wij hebben gekozen voor een lichte vloer en onlangs hebben we de muren in een lichte groen/grijs tint geschilderd. Met deze lichte basis kun je eigenlijk alle kanten op. Om het ruimtelijk en open te houden hebben we voor meubels gekozen die niet heel groot en lomp zijn.”

Westwing

Inspiratie van Nynke89

Via: @nynke89

“Wij hebben in januari ons eerste huis gekocht. Na de eerste bezichtiging waren we gelijk verliefd. Van een klein appartementje, zonder tuin en geen zon op het balkon, naar een prachtige woning met een grote uitbouw én een tuin.. Hier zagen we zeker onze toekomst! Van veel tierelantijnen in de flat, naar een strakke zwart-wit-grijs interieur waar we ontzettend trots en blij mee zijn. Elke week komt er weer iets leuks bij, van klein tot groot. De woonkamer, uitbouw, ‘studeer’kamer en slaapkamer zijn nu zo goed als klaar. Ons volgende project is de kleine kamer, de trap en de tuin. Hier maken we begin deze zomer een start mee. Eerst genieten we heerlijk van wat we nu hebben: een warm thuis met een liefdevol en fijn interieur wat helemaal bij ons past en waar we super trots op zijn!”

Inspiratie van Inhuisenzo

Via: @inhuisenzo

“Mijn woonkamer is gebaseerd op eenvoud en rust. Ik haal mijn inspiratie uit VT wonen, woonprogramma’s, Instagram en heel belangrijk ook uit mijn gevoel en de tijd van het jaar. Ik hou van oude en nieuwe spullen. Mijn kleuren zijn zwart, grijs en wit, maar altijd gecombineerd met groen, in de vorm van bloemen/takken (geen boeketten), planten en/of kussens. De tafels zijn van steigerhout, dit geeft de warmte aan het interieur. Deze stijl heb ik in het hele huis doorgevoerd.”

Inspiratie van Interior_by_lein

Via: @interior_by_lein

“Als klein meisje van een jaar of 8 was ik al druk in de weer met m’n kamertje.Van mijn ouders mocht ik om de 2-3 jaar een nieuwe kleur op de wand en zo heb ik tot ik thuis woonde wel zeker 4 verschillende kleuren gehad :) Inmiddels vele jaren later heb ik nog altijd een grote interesse en passie voor interieur en styling! Ik hou heel erg van de scandinavische woonstijl. Het zachte, lichte en de eenvoud van scandinavisch design spreken mij erg aan. Zwart, wit met een vleugje pastel.”

Inspiratie van Liek05

Via: @liek05

“Begin 2008 hebben we de sleutel gekregen van ons jaren dertig huis. We zijn toen grondig aan het verbouwen geslagen en hebben elke kamer aangepakt. Al jaren ben ik bezig met alles wat met interieur & wonen te maken heeft, ons huis heeft dan ook al veel veranderingen ondergaan. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan van Instagram, pinterest, woonbladen, woonwinkels en de kringloop. Na het volgen van de opleiding interieurstylist kan ik mijn creativiteit ook bij klanten kwijt.”

Inspiratie van Huisvanlizzy

Via: @huisvanlizzy

“Over mijn inspiratie heb ik wel even gedaan. Woon al 3 jaar in mijn huisje maar het heeft wat tijd nodig gehad om in te richten, bijvoorbeeld veel inspiratie opdoen op IG. Ik wil het heel graag gezellig houden maar heb ook alles graag clean en overzichtelijk. Dus voor mij hoeft het niet te druk te zijn. Op de kleur van de deuren ben ik verliefd. Even over getwijfeld maar toch blij dat ik ervoor gegaan ben.”

Inspiratie van Home_by_el

Via: @home_by_el

“We wonen nu 9 jaar in een 2-onder-1-kap nieuwbouwwoning. Helaas hebben we in het begin niet altijd overal de beste keuzes in gemaakt, omdat we snel moesten beslissen. Nu ik Instagram en Pinterest heb ontdekt, en wel degelijk ‘verslaafd’ ben aan alle mooie plaatjes, verandert ons interieur geleidelijk naar onze (mijn ?) wensen. Ik houd van een combinatie van industrieel met een tintje Scandinavisch; zwart/wit/grijs/armygreen/hout/beton. Een ander belangrijk uitgangspunt is ook dat het functioneel en kindvriendelijk is; wel zo handig met 2 opgroeiende jongens in huis!”

Westwing Home and Living

Inspiratie van Lievemar

Via: @lievemar

“Mijn inspiratie is rust. Ik hou van lichte kleuren, en natuur. Het grafische vind ik stoer staan. En geeft het wat symmetrie. Die lijnen zijn doorgevoerd in de tuin, aangevuld met wat speelse kleedjes en een eggchair. De ronde vormen van de eggchair en de salontafel doorbreken de strakke lijnen wat, anders wordt het te rechthoekig.
Daarbij is instagram natuurlijk mega handig om leuke combi’s te maken. Ik kijk er vaak op!”

Inspiratie van Smitberkhout

Via: @smitberkhout

“Ik vind het erg leuk om in huis bezig te zijn en te veranderen. Een woonkamer of slaapkamer is bij ons nooit hetzelfde en verandert zo binnen twee jaar qua kleur of behang. Mijn inspiratie haal ik uit woonbladen, Pinterest, eigen ideeën en Instagram. Mijn style is landelijk, stoer en af en toe geef ik er een industriële of vintage draai aan.”

Inspiratie van By_alies

Via: @by_alies

“Mijn stijl is een mix van verschillende woonstijlen. Maar het moet een beetje stoer zijn, gezellig, warm en een landelijk/sobere touch. Ik ben gek op oude luiken van doorleefd hout. Maar mijn boomstamlamp is ook een echte eyecatcher in mijn woonkamer. Daar krijg ik altijd leuke reacties op. Op dit moment liggen er op de bank stoere kussen met verschillende kleuren groen & denim.Deze kleuren van de kussen passen perfect bij de planten in huis of de verse bloemen die ik geregeld haal.”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen woonkamer inspiratie in!

Volgende week zelf in de top 10 woonkamers staan? Stuur dan een foto van jouw woonkamer naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!