Top 10 wonen van deze week (#1)

Top 10 wonen van deze week (#1)

Housify publiceert vanaf nu ook iedere maand de top 10 wonen. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse woningen om inspiratie op te doen.

Tip!

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Originstyle

@originstyle

Via: @originstyle

“Inspiratie voor onze huiskamer haal ik veelal van blogs, Instagram en Pinterest. Op de muren zit grijze kalk- en krijtverf (Pure & Original), waarmee direct een warm en landelijk effect wordt gecreëerd. Ik houd van doorleefde en unieke materialen, waar geen ander exemplaar van bestaat. De meeste accessoires zijn dan ook vondsten die afkomstig zijn uit het buitenland. Zo is de houten salontafel afkomstig uit China en is de houten kandelaar een oude graanverdeler uit Nepal. Het vacht en kleed benadrukken het behaaglijke gevoel.”

Westwing

Inspiratie van Myinteriormoods

@myinteriormoods

Via: @myinteriormoods

“In onze woonkamer blijft niets lang hetzelfde. Alle kleuren en stijlen hebben hier al de revue gepasseerd. Wat altijd en vanaf het begin dat wij hier wonen is gebleven, is het antieke dressoir. Dit is een erfstuk van mijn oma. De salontafel is door mijn vriend gemaakt. Veel spullen in huis zijn via marktplaats, een rommelmarkt of de kringloop binnengekomen. Dat heeft voor mij vaak net iets meer. Inspiratie haal ik ook overal vandaan; uit woonbladen, woonprogramma’s, pinterest en via instagram. Ik houd van heel veel verschillende stylen en probeer die ook in huis te combineren. Oud met nieuw, zwart en kleur, stoer met zacht.“

Inspiratie van Lindy Witteveen

Lindy Witteveen


Door veel op interieur sites te kijken en woonprogramma’s te volgens kom je op ontzettend veel leuke ideeën. Ik heb geen instagram of blog dus op dat gebied loop ik een beetje achter :)
Neem bijvoorbeeld dit gaaspaneel. Gekocht voor €10 bij de bouwmarkt en de plaatjes heb ik van internet geplukt en uitgeprint. Het kastje waar de lamp op staat heb ik zelf voor de helft mat zwart geverfd, dit geldt ook voor de plantentrolley. Ik probeer overal m’n eigen draai aan te geven en zo mijn eigen stijl te creëren.”

Inspiratie van Stoerinhuis

@stoerinhuis

Via: @stoerinhuis

“Ik hou van contrast en warmte in huis. Dat is dan ook de reden dat ik een groot vlak op de muur achter de eettafel antraciet grijs verfde. Verder ben ik dol op strakke lijnen. Op de shelf van Rafakids staat een van mijn lievelings items, de beer van Kikkerland. Mijn favoriete fotoprints heb ik met tape aan de muur bevestigd. Geïnspireerd op de Scandinavische look hou ik ook van natuurlijke materialen als hout, de schapenvacht over de stoel en de zelf geplukte Berenklauw op tafel.”

Inspiratie van Degoedewonen

@degoedewonen

Via: @degoedewonen

“Onze keuken is ruim en heerlijk om in te leven. Keukenkastjes heb ik zelf geverfd.”

Inspiratie van Vanessawassink

@vanessawassink

Via: @vanessawassink

“Wij wilden graag de afzuigkap in het plafond. Maar die vonden wij eigenlijk te duur. Ik ben toen gaan zoeken op marktplaats, en heb deze afzuigkap gevonden. Hij zat nog gewoon in het plastic. Geluk dus! De basis moet goed zijn, en dan kun je dat leuk combineren met zelfgemaakte meubels of kringloopvondsten.”

Inspiratie van Homeveertje

@homeveertje

Via: @homeveertje

Westwing Home and Living

Inspiratie van Marlouvandooren1

@marlouvandooren1

Via: @marlouvandooren1

“Bij deze een foto van onze eettafel. Deze staat niet in de eetkamer maar in onze woonkeuken. De favoriete plek van het huis. De tafel is gemaakt van oude wagonbalken met een doorleefde uitstraling. De afwisseling van de verschillende stoelen accessoires, in combinatie met het vele daglicht, zorgt steeds weer voor een nieuwe, frisse uitstraling.”

Inspiratie van At_home_by_femme

@at_home_by_femme

Via: @at_home_by_femme

“Tuurlijk! We wonen sinds half februari in dit huis. Bijna alle meubelen hadden wij in de 2 jaar voor de verhuizing al gekocht zodat het snel ons thuis zou zijn. In het jaar voor de verhuizing heb ik veel inspiratie op Pinterest opgedaan en van de architect kregen wij een jaar abonnement op VT wonen. De meubels zijn zo neergezet dat je verschillende zichtlijnen hebt, en het voelt heel prettig om met z’n alleen aan tafel te eten.”

Inspiratie van Silkandjute

@silkandjute

Via: @silkandjute

“De plant is een Pilea, de plantenhanger komt van Ikea, plant op de achtergrond is Kamerlinde!”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen inspiratie in!

Volgende maand zelf in de top 10 staan? Stuur dan een foto naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!