Top 10 kamerplanten van deze week (#2)

Top 10 kamerplanten van deze week (#2)

Housify publiceert vanaf nu ook iedere maand de top 10 kamerplanten. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse kamerplanten om inspiratie op te doen.

Tip!

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Selinesteba

@selinsteba

Via: @selinesteba

Westwing

Inspiratie van Ilse_vdvxx

@ilse_vdvxx

Via: @ilse_vdvxx

“De planten koop ik over het algemeen bij verschillende tuincentra in de buurt, een aantal afgebeelde cactussen per toeval bij de supermarkt. Verse bloemen neem ik soms wel eens bij de supermarkt mee, andere keer bij een bloemenzaak.

Planten zijn een echte musthave in huis. Het is voor mij de finishing touch in het interieur. Ik hou van seizoensplanten en -bloemen en schaf regelmatig iets nieuws aan. Mijn laatste aanschaf waren 3 luchtplantjes. Stijlvol, overal te plaatsen en gemakkelijk te verzorgen.”

Inspiratie van Chantalmertens

@chantalmertens

Via: @chantalmertens

“Wanneer je op zoek bent naar een stoere kamerplant die tegen een stootje kan en zich staande weet te houden ongeacht de omstandigheden dan is de cactus jouw plant. Voor wie het ontgaan is; de cactus als kamerplant is momenteel helemaal hip!

Het zijn hele decoratieve en makkelijke planten en ze geven iedere woonkamer een edgy tintje. Cactussen staan zowel leuk in een retro als bijvoorbeeld een strak interieur. De cactus is van nature een plant die heel geschikt is om in een groepje bij elkaar te zetten. Kies dan wel voor verschillende types en groottes, dat geeft een gevarieerd beeld.
Ze staan ook erg mooi onder een stolp (vooral als je kleine kindjes hebt wel zo handig!)”

Inspiratie van Lierop123

@lierop123

Via: @lierop123

“Ik heb deze asperages gekozen omdat hij zo’n ragfijne structuur heeft en daardoor zo mooi transparant is. Als je hem flink water geeft groeit hij als de beste en waaiert mooi uit.”

Inspiratie van Lez_ismore

@lez_ismore

Via: @lez_ismore

“Rechts staat een Dracaena Janet, die ’s avonds leuk belicht is dmv een knijplampje, helaas vonden onze konijnen het nodig om wat bladeren te snoeien waardoor hij onderaan wat kaler is. Links staat een van mijn vele Vaarntjes, lekker vol plantje wat ook nog eens voor extra zuurstof zorgt.
Op dit moment staat er bij de Vaarn nog een plantenstandaard (waar ik tegenwoordig helemaal fan van ben) met een leuk ananasplantje er op.”

Inspiratie van Maudshome

@maudshome

Via: @maudshome

“Alocasia ook wel olifantsoor genoemd heb ik gekozen om zijn mooi en groot blad! Hij verdraagt geen fel zonlicht en niet al teveel water want dit geeft hij dan weer af via druppels op de bladeren! Het is een echte eyecatcher zonder dat hij teveel ruimte inneemt!”

Inspiratie van Marlene_marlene_marlene

@marlene_marlene_marlene

Via: @marlene_marlene_marlene

“Interieurs stylen is helemaal mijn ding. Ik volg de laatste trends op de voet en kon het dan ook niet laten om een paar cactussen en vetplanten aan te schaffen. Ze combineren makkelijk en je hoeft ze weinig water te geven. Zelfs voor iemand met groene vingers is dat soms erg fijn ?.”

Westwing Home and Living

Inspiratie van Saartjepol

@saartjepol

Via: @saartjepol

“De plantjes in de kokospotjes zijn vetplanten en kocht ik bij de praxis. In de glazen druppel van de blokker zit een luchtplantje. In het kleinere glazen bolletje zitten vetplantjes.
We hebben erg veel planten in huis, zijn er dol op. Onlangs hebben we in een hoekje hangplanten toegevoegd. Ik zag ze overal en vond ze zo leuk maar wist niet waar ik ze in ons huis kon ophangen. En ineens zag ik het en ging ik los haha. Binnen no time had ik 6 haken in het plafon gedraaid. Ik wil er eigenlijk nog meer maar voorlopig is dit genoeg volgens m’n man……”

Inspiratie van K_a.r.i.n

@k_a.r.i.n

Via: @k_a.r.i.n

“Mijn huis is de laatste maanden erg veranderd, van donker en weinig planten, naar een stuk lichter, wat meer planten. En zelfs toevoegingen van hout, wat het geheel toch weer wat huiselijker maakt.”

Inspiratie van Homenaoom

@homenaoom

Via: @homenaoom

“Hou zo enorm van cactussen me liefde voor de cactus is begonnen toen ik er een cadeau kreeg van een vriendinnetje vorig jaar. Bij die ene is het niet gebleven hihi nu staan er meerdere in ons huis het heeft iets stoers maar toch ook warmte van het groen.
En stolpen ben ik dol op noem het altijd #stolpenliefde
Heb er inmiddels 6 en nog steeds altijd opzoek naar een hele mooie grote ooit zal die er komen.. Dus vind dit een mooi rustig geheel en de prikkelbaarheid is beschermd door het mooie glas een echt Pronk stukje in ons huis.”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen kamerplanten inspiratie in!

Volgende maand zelf in de top 10 kamerplanten staan? Stuur dan een foto van jouw kamerplant naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!