Top 10 kamerplanten van deze week (#1)

Top 10 kamerplanten van deze week (#1)

Housify publiceert vanaf nu ook iedere maand de top 10 kamerplanten. Bekijk hieronder prachtige foto’s van Nederlandse kamerplanten om inspiratie op te doen.

Tip!

Meedoen met de top 10?

Kijk dan onderaan het artikel hoe je een foto kunt insturen!

Inspiratie van Angeliquehelena

@angeliquehelena

Via: @angeliquehelena

“De euphorbia trigona, een vetplant incognito, want hij word vaak aangezien
voor cactus en ook zo verkocht! Ik heb deze leukerd gekocht omdat ik de vorm mooi vind, toe was aan echt groen in huis en opzoek was naar een makkelijk te verzorgen plant!”

Westwing

Inspiratie van Hennieb60

@hennieb60

Via: @hennieb60

“Deze hangplant heet hoya linearis ook wel wasbloem genoemd vanwege de wasachtige glans van de bloemen. Ik wou graag een hangplant boven op mijn kast en toevallig liep ik tegen deze plant aan en vond hem gelijk heel erg mooi en apart. Daarbij bloeit hij ook nog eens elk jaar en krijgt dan heerlijk citroen geurende kleine witte bloemetjes.
Daarbij vind ik groene planten in huis een must, planten zijn sfeervol en kleden je huis aan daarbij zijn ze ook nog eens gezond voor de mens.”

Inspiratie van Elisabethlove80

@elisabethlove80

Via: @elisabethlove80

“De zinkvaren staat in mijn woonkamer omdat ik ‘m goed vind passen bij mijn woonstijl. Maar eigenlijk is het een plant die overal leuk kan staan. Ik hou van de weelderige en vergrijsde looks van de plant. Ik heb er 2 en ik kreeg ze van m’n zussen voor m’n verjaardag, dat maakt dat ik er elke keer met veel plezier naar kijk! En ze schijnen de lucht te zuiveren, dat is een mooie bijkomstigheid”

Inspiratie van Studiodirk.love.life.living

@studiodirk.love.life.living

Via: @studiodirk.love.life.living

“Bloemen & planten maken me blij. Als stilist zorg ik dat ik altijd iets in huis heb staan. Vooral de Gloriosa is prachtig in haar uitgesproken sierlijkheid en zomerse uitstraling. Met één tak fleur je je interieur al helemaal op.”

Inspiratie van Moonsplace

@moonsplace

Via: @moonsplace

“Nu de winter op zijn einde loopt en het wintertafereel onder de stolp plaats gaat maken voor wat nieuws, zwerf ik door t tuincentrum op zoek naar voorjaarskleuren en planten.
Aangezien ik helaas niet gezegend ben met groene vingers wordt het al snel een plant die goed voor zichzelf kan zorgen en ook nog stoer en retro is. De Cactus! De kamerplant van 2016! Zoveel soorten en maten zijn er te vinden in t tuincentrum, maar ik kies voor de mini’s deze passen perfect onder de glazen stolpen. Lekker stekelig en toch beschermd. Samen met mijn houten snijplanken staan ze mooi in te wezen in de keuken.”

Inspiratie van Saravanbree_

@saravanbree_

Via: @saravanbree_

“Doorgaans sta ik zelf niet stil waarom ik de keuze voor een bepaalde plant (of een ander item) maak. Normaliter doe ik best wel wat inpulsaankopen en koop ik alles wat ik zelf heel mooi vind. Uiteindelijk probeer ik dat te mixen met de spullen die ik al heb. Waardoor er vaak een persoonlijke combi ontstaat.”

Inspiratie van Esther_hafkamp

@esther_hafkamp

Via: @esther_hafkamp

“De kamerlinde (Sparmannia africana), met haar lentegroene donzige blad haal ik graag in huis. Het is niet de makkelijkste roommate die je je kunt wensen, maar de frisse kleur maakt alles goed. De plant floreert het best in een lichte ruimte, maar niet in de volle zon”

Westwing Home and Living

Inspiratie van Houseof_kar

@houseof_kar

Via: @houseof_kar

“Planten! Groot, klein, groen en het liefst heel veel. Planten brengen echt die extra ‘oempf’ aan mijn interieur. Ik wissel ze vaak van plek en groepeer de kleintjes graag met mijn kringloopvondsten. Hier zie je een deel van mijn kleine plantencollectie op een trapje dat ik bij de kringloop scoorde.”

Inspiratie van Thuis_bij_heidi

@thuis_bij_heidi

Via: @thuis_bij_heidi

“Top 10 kamerplant? Voor mij is dat de hortensia. Ieder jaar kan ik niet wachten tot ze weer komen. En altijd kies ik voor de witte.”

Inspiratie van Primawonen.bijdaan

@primawonen.bijdaan

Via: @primawonen.bijdaan

“In mijn interieur kan ik kamerplanten niet weg denken. Ik hou van planten. Het combineert perfect bij mijn interieur, waar de basis bestaat uit natuurtinten en hout. Het is leuk om verschillende plantensoorten te combineren. Het klopt altijd! Het mini boompje is een schefflera op vlechtstam. Daarnaast staat een Peperomia Bohemian Bravour. In het windlicht van Karwei zitten twee cactussen. De Cleistocactus en de Cephalocereus. De voorraadpot van Karwei fungeert als terrarium en wordt bewoond door een fittonia.
Verder is de staande lamp van Ikea. Deze is gepimpt met decoverf van Action. Het krukje met nep vacht en kussen is ook van Action. Het schapenvacht is van Karwei. De salon tafel is een D.I.Y van sloophout.”Westwing Home and Living

Stuur jouw eigen kamerplanten inspiratie in!

Volgende maand zelf in de top 10 kamerplanten staan? Stuur dan een foto van jouw kamerplant naar Top10@Housify.nl of tag een foto op Twitter, Instagram, Facebook of Pinterest met #Housify!