Binnenkijken bij Thuiskomen

Binnenkijken bij Thuiskomen

Je krijgt nergens zulke goede inspiratie voor jouw interieur dan wanneer je bij iemand kunt binnenkijken. Iedere week delen wij samen met onze lezers leuke artikelen waarin jij bij hen kunt binnenkijken en waarin zij alles vertellen over hun interieur.

Vandaag mogen we een kijkje nemen bij Carolien. Zij vertelt in haar Binnenkijken alles over haar interieur, hoe ze hiertoe is gekomen en wat haar het meest inspireert. Je kunt Carolien volgen op Instagram om meer van haar foto’s te bekijken: @Thuiskomen

Wil jij anderen ook laten binnenkijken?

Stuur dan een e-mail naar Binnenkijken@Housify.nl met een leuk artikel over jouw interieur, hoe je hierbij bent gekomen en een aantal foto’s.

Binnenkijken_bij_Carolien

Over Carolien’s woning

  • Bewoner: Carolien
  • Soort woning: Woonhuis

Binnenkijken_bij_Carolien

Carolien’s verhaal

Ondertussen alweer twee jaar geleden zette ik mijn handtekening voor mijn eerste eigen huis. Na een aantal vertragingen werd mijn woning afgelopen zomer opgeleverd. We hebben ervoor gekozen de woning volledig casco op te laten leveren zodat alles naar smaak afgewerkt kon worden. Dit heb ik vooral samen met mijn vader gedaan. Ik woon er nu een ruim halfjaar en ondertussen is het steeds meer thuis, fijn thuiskomen!

Binnenkijken_bij_Carolien

Over het interieur

Ik houd van hout, neutrale kleurtinten en natuurlijke materialen. Veel meubels en accessoires zijn zelf gemaakt of opgeknapt en dat maakt dat ik er dubbel zo trots op ben. De tafel en het dressoir heb ik door een meubelmaker laten maken. Samen hebben we het ontwerp uitgetekend en het zijn echt meubels op maat geworden. Dit combineer ik dan met een vintage biedermeier kast en een ratjetoe aan vintage stoelen.

Binnenkijken_bij_Carolien

Een eigen stijl in de woonkamer

Aan tafel staan zes verschillende stoelen. Door ze dezelfde kleur te geven heb ik op een speelse manier toch rust gecreëerd. De stoelen zijn allemaal tweedehands. Wel leuk om te vertellen is dat een van deze stoelen is van mijn ouders geweest is en een van mijn opa en oma, dat maakt ze bijzonder.

Binnenkijken_bij_Carolien

Een persoonlijke inrichting

Met persoonlijke foto’s heb ik mijn huis meer thuis gemaakt. Ik houd van accessoires en wissel hierin regelmatig. Ik vind het leuk om accessoires met een ‘grapje’ of statement te gebruiken, probeer dan de kleuren weer op elkaar af te stemmen voor een passend geheel.

Binnenkijken_bij_Carolien

Slaapkamer in een eigen stijl

Mijn kledingkast is mijn grootste trots. Samen met mijn vader zijn we hier een week zoet mee geweest. Deze staldeuren hebben we gemaakt van vloerplanken uit een oude boerderij, ze hangen aan een stalen rails met geleiders. Boven het bed hangen vintage fotolijsten die ik allemaal mat wit heb geschilderd. Ik heb er haakjes in bevestigd zodat ik er accessoires of foto’s in kan hangen. Verder staat er nog een schommelstoel en grote spiegel, beiden ook weer een nieuw kleurtje gegeven.

Binnenkijken_bij_Carolien

Inspiratie uit de keuken

Ik vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen of iets lekkers te bakken. Het lukt me maar niet een foto te maken waarop de hele keuken staat, detailfoto’s lukken dan weer wel. Ik heb gekozen voor een mat witte hoekkeuken met lichtgrijs stenen werkblad en stollenwand.

Binnenkijken_bij_Carolien

Een zelf ontworpen badkamer

De badkamer heb ik zelf ontworpen. Een aantal elementen wilde ik erin kwijt en zo hebben we het totaalplaatje gecreëerd. Mijn oom heeft de badkamer getegeld en moest vooral lachen om mijn ‘suikerklontjes-wand’: een wand van marmeren mozaïek. Het meubel is van eiken en ook op maat gemaakt. De zebra badmat maakt het geheel op een leuke manier af!

Binnenkijken_bij_Carolien

Relaxen in het zonnetje

Nu het zonnetje gaat schijnen is het de beurt aan de tuin. Her en der nog wat frutsels toevoegen en ik zit hier goed, lekker lanterfanten in het zonnetje!

Volg Carolien op Instagram

Onder de indruk van de foto’s van Carolien? Volg haar dan direct op Instagram:

@Thuiskomen volgen

Altijd op zoek naar nieuwe inspiratie? Volg Housify nu ook op Instagram:

@HousifyNL volgen