Binnenkijken bij Huisvanlein

Binnenkijken bij Huisvanlein

Je krijgt nergens zulke goede inspiratie voor jouw interieur dan wanneer je bij iemand kunt binnenkijken. Iedere week delen wij samen met onze lezers leuke artikelen waarin jij bij hen kunt binnenkijken en waarin zij alles vertellen over hun interieur.

Vandaag mogen we een kijkje nemen bij Marjolein. Zij vertelt in haar Binnenkijken alles over haar interieur, hoe ze hiertoe is gekomen en wat haar het meest inspireert. Je kunt Marjolein volgen op Instagram om meer van haar foto’s te bekijken: @Huisvanlein

Wil jij anderen ook laten binnenkijken?

Stuur dan een e-mail naar Binnenkijken@Housify.nl met een leuk artikel over jouw interieur, hoe je hierbij bent gekomen en een aantal foto’s.

Binnenkijken_bij_Marjolein

Over Marjoleins woning

  • Bewoners: Marjolein
  • Soort woning: Jaren ’30

Binnenkijken_bij_Marjolein

Marjolein’s verhaal

Anderhalf jaar geleden vond een vriendin dit huis op Funda. Eerst was ik sceptisch, ik had een andere buurt van de stad in gedachten. Maar toen ik op een warme zomerdag het huis instapte voor een bezichtiging viel me het fantastische licht op. Wat een heerlijk licht huis. Een authentieke houtkachel zorgde samen met de erker voor een echt jaren ’30 sfeertje. De tuin was net zo licht en had een heerlijk mediterrane sfeertje.
Ik was verkocht! (en het huis dus binnen 3 dagen ook)

Over het interieur

Nu anderhalf jaar verder is het echt mijn huis geworden, weg paarse muur, weg raar behang. Het is een licht huis met veel wit, grijs en hout.
Ik heb een enorme hang naar scandinavisch, vandaar ook het vele wit in combinatie met hout en zwart. Kleur breng ik per seizoen in door middel van accessoires (kussens en plaids) en bloemen. In de winter vond ik het grijs met okergeel heerlijk warm, nu neig ik meer naar fris mintgroen in combinatie met magnoliatakken. Een tikkeltje chique breng ik in mijn huis met marmer en goud, dit is een mooie combi samen!

Binnenkijken_bij_Marjolein
Trots ben ik op een paar (voor mij) speciale items, een boomstam die mijn vader heeft meegenomen uit het bos, een ballettafel die mijn ouders samen in elkaar hebben gezet en vondsten van Marktplaats (DE ikea vaas maar dan voor een prikkie) of de kaketoe.
Maar ook een vaasje en een krukje uit het huis van mijn grootouders en de marmeren accessoires die van mijn ouders geweest zijn en nu weer helemaal hip zijn. Ik hou ook heel erg van meubels en accessoires opknappen, een likje verf kan al zoveel doen.

 

Een eigen nieuwe vloer

Er lag een houten vloer in het huis maar deze was er niet zo goed aan toe. Mijn grootste wens was een betonvloer maar in een jaren ’30 huis is dat niet zo’n goed idee,en het is ook erg duur. Dus ik koos voor een (voor mij) goed alternatief, laminaat van VT wonen, loft kiezel. Het is een hele mooie vloer waarvan mensen vaak vragen of het een betonvloer is. Enige nadeel is dat je er alles op ziet, en met 2 katjes is dat niet zo heel handig en betekent dit gewoon elke dag goed schoonmaken!

Binnenkijken_bij_Marjolein

Een hele eigen stijl

Ik heb qua meubels gekozen voor een combinatie van grijs, wit en hout. Een tafel van steigerhout en een houten kast van de kringloop die ik een steigerhoutsbeits gegeven heb. Hout en stof zorgen voor warmte bij een vrij wit huis met een wat koelere vloer zoals dit laminaat.

Binnenkijken_bij_Huisvanlien

Een perfecte eigen keuken

Mijn keuken is afgelopen najaar vernieuwd en ben er ontzettend blij mee, hij past zo mooi bij de rest van mijn interieur!
Ik word altijd ontzettend blij van licht in huis en als de zon schijnt is het echt fantastisch hoe mooi het in huis ervan wordt. Ik kan ook niet wachten om straks weer lekker in mijn tuin te zitten.

Marjolein’s tuin

Binnenkijken bij Huisvanlien tuin2 Binnenkijken bij Huisvanlien tuin

Volg Marjolein op Instagram

Onder de indruk van de foto’s van Marjolein? Volg haar dan direct op Instagram:

@Huisvanlein volgen

Altijd op zoek naar nieuwe inspiratie? Volg Housify nu ook op Instagram:

@HousifyNL volgen