Binnenkijken bij Homebysoph

Binnenkijken bij Homebysoph

Je krijgt nergens zulke goede inspiratie voor jouw interieur dan wanneer je bij iemand kunt binnenkijken. Iedere week delen wij samen met onze lezers leuke artikelen waarin jij bij hen kunt binnenkijken en waarin zij alles vertellen over hun interieur.

Vandaag mogen we een kijkje nemen bij Sophie. Zij vertelt in haar Binnenkijken alles over haar interieur, hoe ze hiertoe is gekomen en wat haar het meest inspireert. Je kunt Sophie volgen op Instagram om meer van haar foto’s te bekijken: @Homebysoph

Wil jij anderen ook laten binnenkijken?

Stuur dan een e-mail naar Binnenkijken@Housify.nl met een leuk artikel over jouw interieur, hoe je hierbij bent gekomen en een aantal foto’s.

Binnenkijken_bij_Homebysoph

Over Sophie’s woning

  • Bewoner: Sophie met haar vriend
  • Soort woning: 2-onder-1-kapwoning

Binnenkijken_bij_Homebysoph

Sophie’s verhaal

Samen met mijn vriend kocht ik 2,5 jaar geleden ons eerste huis. Ik moest echt door de inrichting heen kijken want die was helemaal niet mijn smaak. Enkele muren beneden en de volledige hal was van schoon metselwerk. Dit hebben we allemaal aan laten smeren. Verder hebben we alle muren en deuren geverfd want alles was crème en geel. Muren werden zacht grijze tinten en de deuren wit. Door deze verandering friste het huis meteen helemaal op en ging ik mogelijkheden zien.

Binnenkijken_bij_Carolien

Over het interieur

De afgelopen tijd heb ik veel wooninspiratie opgedaan op Pinterest en Instagram. Ik was niet helemaal meer tevreden over ons interieur, daarom deed ik wat kleine ingrepen. Omdat we een ruime woonkamer hebben, heb ik de eettafel een kwartslag gedraaid om de ruimte te breken. Ook kocht ik een booglamp voor boven de eettafel.

Binnenkijken_bij_Homebysoph

Een eigen zithoek om te relaxen

Verder mistte ik nog een hoekje waar ik lekker kon relaxen en koffie kon drinken. Met 2 leuke stoelen, een kleedje en een bijzettafel creëerde ik dit hoekje in onze erker voorin de woonkamer. Mijn vader maakte het mooie wandbord van gaas waar ik leuke kaarten aan kan klemmen en tijdschriften kan opbergen.

Binnenkijken_bij_Homebysoph

Een persoonlijke inrichting

Als laatste koos ik voor meer kleur in huis. Ik vond het te neutraal worden en zag in andere interieurs mintgroene accessoires voorbij komen, dat vond ik super mooi. Met accessoires kun je eenvoudig kleur in je huis toevoegen en ook weer veranderen. Ik vind het super leuk om de kleine woon- en accessoirewinkeltjes op te zoeken in een stad. Je vindt het vaak originele mooie spullen. Een paar blikvangers zijn vaak goed te combineren met wat goedkopere spulletjes.

Binnenkijken_bij_Homebysoph

Slaapkamer in een eigen stijl

De slaapkamer heb ik een half jaar geleden aangepakt als verrassing voor mijn vriend toen hij een paar dagen weg was. Ik hoorde hem meerdere keren klagen over de kleuren op de muur (bruin en zand) en daar was ik het eigenlijk wel mee eens. Op Pinterest kwam de kleur ‘Petrol blue’ van vtwonen voorbij en ik was meteen verkocht. Dit werd mijn uitgangspunt. Daarnaast hing ik 2 planken op gelijke hoogte boven het bed en decoreerde ik met grote schilderijen/lijsten. We zijn beide blij met het resultaat.

Binnenkijken_bij_Homebysoph

Een eigen thuis

Door deze aanpassingen merk ik dat ons huis nu ook echt een thuis is geworden. Het huis begint te leven en is nu geen ‘kale interieurzaak’ meer. Het waren allemaal aanpassingen die relatief niet zo duur waren maar wel een groots effect geven..

Een gouden tip van Sophie

Mijn tip om je huis op te vrolijken: koop of krijg regelmatig een bos verse bloemen. Stop deze verschillende leuke vaasjes en je hebt een hoop kleur in huis. Blijf daarnaast lekker schuiven met spullen in huis, durf te proberen.

Volg Sophie op Instagram

Onder de indruk van de foto’s van Sophie? Volg haar dan direct op Instagram:

@Homebysoph volgen

Altijd op zoek naar nieuwe inspiratie? Volg Housify nu ook op Instagram:

@HousifyNL volgen